Η Μίλαν και η Ίντερ ρίχνουν δισεκατομμύρια δολάρια για τα νέα γήπεδα – Πότε θα είναι έτοιμα

Το Σαν Σίρο.

i

©intime

Η Μίλαν και η Ίντερ ρίχνουν δισεκατομμύρια δολάρια για τα νέα γήπεδα – Πότε θα είναι έτοιμα

Γιώργος Σακελλαρίου 18:56 - 12.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:00 - 12.10.2023

Ο πρόεδρος της Μίλαν Πάολο Σκαρόνι και ο διευθύνων σύμβουλος της Ίντερ Αλεσάντρο Αντονέλο αναφέρθηκαν στα νέα γήπεδα που σχεδιάζουν οι δύο μεγάλοι ιταλικοί σύλλογοι.

Η Μίλαν και η Ιντερ εγκατέλειψαν την ιδέα της κοινοπραξίας για την ανακατασκευή του Σαν Σίρο.

Οι δύο μεγάλοι ιταλικοί σύλλογοι έχουν ήδη εντοπίσει τις περιοχές που θα χτίσουν τα νέα τους στολίδια, κόστους δισεκατομμυρίων δολαρίων και ευελπιστούν να είναι έτοιμα το 2028.

Ο πρόεδρος της Μίλαν Πάολο Σκαρόνι μίλησε στο Sky Sport για το θέμα και μεταξύ άλλων είπε:

«Το γήπεδο είναι μια ιδέα που δουλεύω χρόνια. Μιλώντας με τον δήμαρχο Σάλα, τον οποίο συνάντησα περίπου 50 φορές, είχαμε πάντα μια διαφορά στα οράματα. Προσπάθησα να τον πείσω λέγοντας ότι θέλουμε να φτιάξουμε το στάδιο Σαν Σίρο, το πιο όμορφο στον κόσμο. Οι εξελίξεις καθυστέρησαν για χρόνια, μετά ήρθε σχεδόν το τελειωτικό χτύπημα με την ένδειξη της εποπτείας», είπε αρχικά ο Σκαρόνι και πρόσθεσε:

«Αυτό έβαλε μια πολύ σημαντική σφήνα στα όνειρα της Ίντερ και της Μίλαν. Όταν όλα αυτά έγιναν αδύνατα, κοιτάξαμε λοιπόν κάτι δικό μας. Αν το 2018 είχαμε καταφέρει να πείσουμε ότι η Μίλαν χρειαζόταν ένα νέο γήπεδο και ο δήμαρχος είχε ασπαστεί αυτήν την ιδέα, το γήπεδο θα ήταν ήδη υπό κατασκευή. Μερικές φορές, όμως, τα εμπόδια μετατρέπονται σε ευκαιρίες κι αυτή του San Donato είναι για εμάς. Ελπίζω να γίνει τόσο εμβληματικό όσο το Σαν Σίρο.

Πιστεύουμε ότι θα φτιάξουμε το πιο όμορφο γήπεδο στον κόσμο. Θα είναι ένα γήπεδο 70 χιλιάδων θεατών, οικολογικό, θα δώσουμε αξία σε μια περιοχή λίγο απομονωμένη, λίγο χαμένη. Αυτοί οι δήμοι γύρω από το Μιλάνο είναι πολύ κοντά στο κέντρο, είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή τη λύση. Προφανώς μας άρεσε μια λύση στο Σαν Σίρο, θα ήταν λιγότερο δαπανηρή κι επειδή θα είχαμε μοιράσει το κόστος. Αλλά δεν μας έδωσε αυτή την αίσθηση ταυτότητας ως το δικό μας γήπεδο.

Τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους, οπότε θα πούμε ότι το γήπεδο το φτιάχνουμε μόνοι μας στο Σαν Ντονάτο. Θα είναι μια πολύ σημαντική επένδυση, μια επένδυση δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το ένα τρίτο θα είναι από δικά μας κεφάλαια και τα 2/3 τρίτα από δάνεια. Ελπίζουμε ότι θα είναι έτοιμο στην αρχή του πρωταθλήματος του 2028, ας πούμε τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο».

Σ’ εκείνη τη γη θα έχουμε πρόβλημα με το πάρκινγκ και τις συνδέσεις, είναι ένα είδος νησιού, θα χρειαστούμε γέφυρες για να συνδεθούμε με την υπόλοιπη πόλη. Θα κάνουμε μια εμπορική δραστηριότητα που θα συνδέεται με τον αθλητισμό, προφανώς τα εστιατόρια και μετά την ψυχαγωγία. Το γήπεδο θα “ζει” όλο τον χρόνο, με αγώνες ή άλλες εκδηλώσεις, θα υπάρχουν μεγάλοι χώροι πρασίνου που θα γίνουν χρηστικοί γιατί θα συνδέονται με τον περιβάλλοντα χώρο».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ίντερ Αλεσάντρο Αντονέλο με τη σειρά του σχολίασε: «Δεν υπήρξε καμία παραίτηση από την πλευρά της Ίντερ σχετικά με την ανοιχτή διαδικασία. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε ενημερώσει για την επιθυμία να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα της Δημόσιας Διοίκησης.

Σήμερα η πιο σημαντική παραλλαγή είναι ο χρόνος. Περιμέναμε προτάσεις κι απαντήσεις εδώ και τέσσερα χρόνια. Τις τελευταίες μέρες ακούσαμε από τον Τύπο για κάποιο ενδεχόμενο άνοιγμα σε πιθανές ιδέες, αλλά δεν αρκούν οι ιδέες. Χρειαζόμαστε επίσημα έγγραφα που να δίνουν εγγυήσεις. Σήμερα δεν τα έχουμε και κατά συνέπεια μετά από τέσσερα χρόνια χρειαζόμαστε συγκεκριμένους χρόνους. Το έργο που θα πάει μπροστά είναι λοιπόν αυτό που έχει συγκεκριμένους χρόνους».

Η υπόθεση της αναδιάρθρωσης του Σαν Σίρο δεν ήταν ποτέ στα σχέδιά μας, δεν είναι ούτε και σήμερα. Τον περασμένο Νοέμβριο όταν η Μίλαν ανακοίνωσε ότι ήθελε να φύγει από το Σαν Σίρο, δηλώσαμε ότι ήμασταν ήδη έτοιμοι με μια νέα περιοχή. Η περιοχή έχει ήδη εντοπιστεί και είναι το Ροτσάνο.

Αυτή είναι μια νέα πρόκληση προς το μέλλον, είμαστε ενθουσιασμένοι, χτίζουμε το σπίτι μας. Θα ρωτήσουμε τους οπαδούς μας πώς θέλουν να είναι το σπίτι τους.

Κάθε εβδομάδα στο Σαν Σίρο έχουμε περισσότερους από 70 χιλιάδες θεατές. Πιστεύουμε ότι ένα γήπεδο με όλες τις υπηρεσίες μπορεί να φιλοξενήσει 70 χιλιάδες άτομα. Το μοντέλο αναφοράς στην Ευρώπη παραμένει ένα γήπεδο σαν αυτό της Τότεναμ ή του Λος Άντζελες, αν θέλουμε να βγούμε εκτός Ευρώπης. Ημερομηνία για τα εγκαίνια; Θα μπορούσε να είναι η σεζόν 2028-29, έτσι Ιούλιος 2028».

Απόσταση και Euro

Οι δύο περιοχές απέχουν μεταξύ τους περίπου 15 χιλιόμετρα. Είναι επίσης λογικό ως νέες κατασκευές να μπουν στον φάκελο για τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν αγώνες για το Euro 2032. Μία διοργάνωση που θα πραγματοποιήσουν από κοινού Ιταλία και Τουρκία.