Με ανατροπή η Φιορεντίνα προσπέρασε τη Λάτσιο

Με ανατροπή η Φιορεντίνα προσπέρασε τη Λάτσιο

Sportal newsroom 23:45 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:00 - 27.02.2024

Η Φιορεντίνα νίκησε 2-1 τη Λάτσιο και πήρε προβάδισμα για την έξοδο στην Ευρώπη.

Η Φιορεντίνα μετά από δύο αγώνες εκτός έδρας με Μπολόνια από την οποία ηττήθηκε και την ισοπαλία με την Έμπολι, επέστρεψε στο σπίτι της για να υποδεχθεί τη Λάτσιο, σε μία μάχη με φόντο τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Serie A.

Οι Ρωμαίοι με τη σειρά τους μετά τη νίκη στο Τορίνο επί της «γκρανάτα» ήθελε και δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία εκτός έδρας για να παραμείνει ακόμα και στο κόλπο για το Champions League.

Το ματς είχε ένταση, μονομαχίες και τελικά η Λάτσιο βρήκε πρώτη γκολ στο 45’+1 με τον Αλμπέρτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, η Φιορεντίνα εξαπέλυσε αντεπίθεση, έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το ματς και στο 61’ ο Καγιόντε ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 68’ ο Γκονζάλες δεν κατάφερε να σκοράρει από την άσπρη βούλα (έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι), αλλά στο επόμενο λεπτό ο Μποναβεντούρα εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Προβεντέλ κι από κοντά σημείωσε το 2-1. Για τη Λάτσιο να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Μανδάς έμεινε στον πάγκο.

Νωρίτερα, η Ρόμα μετά την πρόκριση στο Europa League επί της Φέγενορντ, φιλοξένησε την Τορίνο και δεν είχε περιθώρια γι’ απώλεια βαθμών, αφού στόχος της είναι η έξοδος στο επόμενο Champions League. Με πρωταγωνιστή τον Πάολο Ντιμπάλα, λοιπόν, Ρόμα λύγισε 3-2 εντός την «γκρανάτα», ανέβηκε στην έκτη θέση και βρίσκεται στο -4 από την τέταρτη Μπολόνια.

Τα πράγματα, βέβαια, μόνο εύκολα δεν ήταν για τη Ρόμα. Ο διεθνής Αργεντινός άσος Πάολο Ντιμπάλα ανέλαβε δράση κι άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη με πέναλτι στο 42'. Στο 44' η Τορίνο ισοφάρισε με τον Ζαπάτα και άγχωσε τους γηπεδούχους.

Ο Ντιμπάλα, ωστόσο, στο 57' με ασύλληπτο πλασέ έκανε το 2-1 και στο 69' σημείωσε το 3-1 κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του. Η Τορίνο απλά μείωσε στο 89' με αυτογκόλ του Χούσεν.