Η Ιντερ υπέταξε και την Έμπολι κι ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το 20ό πρωτάθλημα

Η Ιντερ υπέταξε και την Έμπολι κι ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το 20ό πρωτάθλημα

Sportal newsroom 23:40 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:42 - 01.04.2024

Η Ίντερ νίκησε άνετα 2-0 την Έμπολι, αποσπάστηκε στο +14 από τη Μίλαν και τρέχει για το 20ό πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Η ισοπαλία εντός έδρας με τη Νάπολι ήταν μία παρένθεση για την Ιντερ.

Οι «νερατζούρι», οι οποίοι εδώ και καιρό οδεύουν ολοταχώς προς το 20ό πρωτάθλημα της ιστορίας τους, υποδέχθηκαν την Έμπολι, που μάχεται για την παραμονή, για την 30ή αγωνιστική της Serie A.

Η Ιντερ που δείχνει να έχει απογοητευτεί με τον αποκλεισμό στο Champions League από την Ατλέτικο Μαδρίτης, έπαιξε όσο χρειαζόταν για να νικήσει την αντίπαλό της με 2-0 και να παραμείνει η διαφορά από τη συμπολίτισσα Μίλαν στους 14 βαθμούς.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι θέλει πλέον τέσσερις νίκες στα οκτώ ματς που απομένουν για να σφραγίσει και μαθηματικά τον τίτλο. Το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ η Ιντερ κόντρα στην Έμπολι σημείωσε με έξοχο αριστερό σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής ο Ντιμάρκο, μόλις στο 5’ από πάσα του Μπαστόνι. Στο 88' ο Σάντσες από ασίστ του Ντάμφρις διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Η Ρόμα, αντίθετα, έκανε κακή εμφάνιση κι έμεινε στο 0-0 εκτός έδρας με τη Λέτσε. Έτσι, η ομάδα του Ντανιέλε ντε Ρόσι είναι πίσω πέντε βαθμούς από την εκπληκτική Μπολόνια του Μπάμπη Λυκογιάννη, στην προσπάθεια που κάνει να πάρει ένα εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αν κι όλα δείχνουν ότι η Ιταλία θα βγάλει πέντε ομάδες στη διοργάνωση.

Νωρίτερα, η απίθανη Μπολόνια έδειξε ότι είναι έτοιμη να παίξει στο Champions League. Η τρομερή ομάδα του Τιάγκο Μότα, έκανε ένα ακόμη βήμα για το σεντόνι, αφού διέλυσε 3-0 την ουραγό Σαλερνιτάνα στο «Ρενάτο Νταλ’ Αρα», σε αναμέτρηση για την 30η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος.

Τα γκολ του Ορσολίνι στο 14’ και του Σελεμέκερς στο 44’ έβαλαν τις βάσεις από το πρώτο ημίχρονο για τη νίκη των «ροσομπλού».

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, διαμόρφωσε το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις, σημειώνοντας το δεύτερο φετινό του τέρμα. Συγκεκριμένα, στο 92’ έκανε την πάσα, χωρίς να κοιτάει, κινήθηκε στην περιοχή για να την ξαναπάρει και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, με το κακό του πόδι, το δεξί, σημείωσε το 3-0.

Η ομάδα του Τιάγκο Μότα, όχι μόνο εδραιώθηκε στην τέταρτη θέση, αλλά μείωσε σε δύο βαθμούς τη διαφορά της από την τρίτη Γιουβέντους.

Για την καταδικασμένη σε υποβιβασμό Σαλερνιτάνα, ο Κώστας Μανωλάς ήταν βασικός και αντικαταστάθηκε στο 83’ από τον Τζερόμ Μπόατενγκ, ενώ ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης έμεινε στον πάγκο.

Η κατάσταση, παράλληλα, στην ουρά του ιταλικού πρωταθλήματος δεν άλλαξε.

Οι αναμετρήσεις της Σασουόλο με την Ουντινέζε και της Κάλιαρι με τη Βερόνα, ολοκληρώθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.

Χαμένη της ημέρας μπορεί να θεωρηθεί η Σασουόλο, αφού παραμένει στην προτελευταία θέση της κατάταξης και βλέπει την υπόθεση παραμονή να δυσκολεύει, ενώ οι άλλες τρεις ομάδες βρίσκονται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με διαφορά όμως που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλείας.

Ο Παντελής Χατζηδιάκος έμεινε στον πάγκο της Κάλιαρι στον εντός έδρας αγώνα με τη Βερόνα.