Με σούπερ Λεάο η Μίλαν λύγισε τη Φιορεντίνα και προσπέρασε τη Γιουβέντους (vid)

Με σούπερ Λεάο η Μίλαν λύγισε τη Φιορεντίνα και προσπέρασε τη Γιουβέντους (vid)

Sportal newsroom 23:47 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 31.03.2024

Ο Λεάο έδειξε την ποιότητα του και η Μίλαν απέδρασε από το «Αρτέμιο Φράνκι» με νίκη 2-1 επί τη Φιορεντίνα.

Ο Ράφαελ Λεάο ήταν σε τρομερή βραδιά και η Μίλαν πανηγύρισε την τέταρτη συνεχέμενη νίκη της στη Serie A.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ είχε ένα γκολ και μία ασίστ και η Μίλαν για την 30ή αγωνιστική επικράτησε με 2-1 της Φιορεντίνα εκτός έδρας. Έτσι, ανέβηκε στη δεύτερη θέση αφήνοντας πίσω της τη Γιουβέντους.

Στο 47’ από φανταστική ασίστ του Λεάο με τακουνάκι, ο Λόφτους-Τσικ από κοντά σκόραρε για το 1-0.

Οι «βιόλα» αντέδρασαν και στο 50’ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Ντάνκαν, αλλά οι «ροσονέρι« δεν πτοήθηκαν και ήταν αυτοί που είπαν την τελευταία λέξη.

Στο 53’ ο Λεάο δέχθηκε μία εξαιρετική μπαλιά από τον Ράιντερς, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, απέφυγε τον Τερατσιάνο και σε κενή εστία σημείωσε το 2-1.

Μεγάλη νίκη νωρίτερα, με 1-0 πήρε η Λάτσιο κόντρα στη Γιουβέντους, με τον Μάρουσιτς να πετυχαίνει «buzzer beater» στο 94’.

Στο πρώτο μέρος ο ρυθμός ήταν αρκετά χαμηλός, με την πρώτη ευκαιρία να γίνεται στο 20ό λεπτό. Ο Καστεγιάνος έκανε ένα σουτ από την άκρη της περιοχής, αλλά η μπάλα έφτασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, ενώ ο Μανδάς είπε εντυπωσιακά «όχι» στον Κιέζα.

Στο δεύτερο η Γιουβέντους απείλησε με τον Καμπιάσο, ο οποίος είδε τον Έλληνα τερματοφύλακα να κάνει αποκρούει ξανά. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες είχαν αρκετά καλή αμυντική λειτουργία και δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να απειλήσουν. Ωστόσο στο 94’ ο Μάρουσιτς με κεφαλιά έκανε το 1-0 και έδωσε τη νίκη στη Λάτσιο.

Η Τορίνο πλησίασε τη Νάπολι στην 7η θέση της Serie A, χάρη στη νίκη που πανηγύρισε εναντίον της Μόντσα. Σε ένα ματς με λιγοστές καλές ευκαιρίες, η ομάδα της ομώνυμης πόλης χρειάστηκε ένα γκολ (1-0), για να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο.

Στο 53' ήρθε επί της ουσίας η πρώτη μεγάλη στιγμή, με τον Μποντζόρνο να βρίσκει χώρο και με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα προς την εστία, εκεί όπου τον σταμάτησε ο αντίπαλος γκολκίπερ. Στο 67' η γηπεδούχος κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε στο τελικό 1-0 ο Σανάμπρια. Ο Ζαπάτα έφτασε κοντά στο 2-0 (86'), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος ζήτησε πέναλτι με τον διαιτητή να λέει «παίζεται».

Αποθεώνει τον Μανδά πρώην προπονητής τερματοφυλάκων της Λάτσιο: «Μου θυμίζει τον Νόιερ»
SERIE A

11:52 - 21.03.2024

Αποθεώνει τον Μανδά πρώην προπονητής τερματοφυλάκων της Λάτσιο: «Μου θυμίζει τον Νόιερ»

Αποθεωτικά σχόλια προς το πρόσωπο του Χρήστου Μανδά έκανε ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων της Λάτσιο και άμεσος συνεργάτης του Μαουρίτσιο Σάρι, Μάσιμο Νέντσι. Μάλιστα, παρομοίασε τον Έλληνα γκολκίπερ με τον Νόιερ και τον Περούτσι.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι στη Γένοβα ανάμεσα στην Τζένοα και τη Φροζινόνε. Ο Γκούντμουνσον άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 30', αλλά έξι λεπτά μετά ο Ράινιερ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήραν έναν σημαντικό βαθμό.

Με αυτή την ισοπαλία η ομάδα της Γένοβας βρίσκεται στη 12η θέση με 35 βαθμούς, ενώ η Φροζινόνε είναι στη 18η θέση 25 βαθμούς.