Η Ρόμα διέλυσε και την Κάλιαρι και βλέπει Champions League

Η Ρόμα διέλυσε και την Κάλιαρι και βλέπει Champions League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:40 - 05.02.2024 / Ανανεώθηκε: 23:41 - 05.02.2024

Η Ρόμα σημείωσε την τρίτη σερί νίκη της με τον Ντανιέλε ντε Ρόσι στον πάγκο. Συνέτριψε 4-0 την Κάλιαρι, η οποία είχε στον πάγκο τον Χατζηδιάκο.

Η Ρόμα στη μετά Ζοζέ Μουρίνιο εποχή έχει πάρει φόρα με στόχο να κερδίσει ένα εισιτήριο για το επόμενο Champions League.

Με τον παίκτη-σύμβολο του συλλόγου Ντανιέλε ντε Ρόσι στον πάγκο η Ρόμα υποδέχθηκε για την 23η αγωνιστική της Serie A την Κάλιαρι που μάχεται για την παραμονή. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, είχαν στον πάγκο τον διεθνή Έλληνα κεντρικό αμυντικό Παντελή Χατζηδιάκο. 

Η ομάδα του Ντε Ρόσι είχε δύο σερί νίκες με Βερόνα εντός έδρας και τη Σαλερνιτάνα εκτός και οι δύο με το ίδιο σκορ (2-1) και φυσικά με ανεβασμένη ψυχολογία ήθελε οπωσδήποτε να τριτώσει το καλό. Κόντρα στην Κάλιαρι, η Ρόμα έκανε τα πράγματα εύκολα από νωρίς και το ματς ήταν περίπατος.

Με την τρίτη συνεχόμενη νίκη οι Ρωμαίοι άφησαν πίσω τους τη Νάπολι και τη Μπολόνια και μείωσαν στον έναν βαθμό τη διαφορά από την τέταρτη Αταλάντα και τις θέσεις που δίνουν εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μόλις στο 2’ ο Πελεγκρίνι άνοιξε το σκορ και ο σκόρερ στο 23’ έδωσε την ασίστ για το 2-0 του Ντιμπάλα.

Αυτό ήταν και το σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Στο 51’ η Ρόμα κέρδισε πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο Ντιμπάλα για το 3-0 και στο 59’ ο Χούισεν σημείωσε το 4-0.

Η χειρονομία του Μουρίνιο προς τους παίκτες της Ρόμα που φανερώνει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός ένιωσε προδομένος από εκείνους
SERIE A

15:00 - 05.02.2024

Η χειρονομία του Μουρίνιο προς τους παίκτες της Ρόμα που φανερώνει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός ένιωσε προδομένος από εκείνους

Κατάκαρδα έχει πάρει απ' ότι φαίνεται το διαζύγιο με τη Ρόμα ο Ζοσέ Μουρίνιο, δείχνοντας το ξεκάθαρα με μία χειρονομία πριν φύγει οριστικά από τους «τζιαλορόσι».

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, αντίθετα, μετά τις ήττες από τη Φροζινόνε εκτός έδρας (3-1) και την ήττα εντός (2-1) από την Τορίνο, είναι κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, ισόβαθμη με την Βερόνα που πέφτει και θα πρέπει να βελτιωθεί πολύ για να αποφύγει το μοιραίο.