Η μαχητική Βερόνα πήρε βαθμό χρυσάφι κι έκοψε τον δρόμο της Αταλάντα προς το Champions League

Η μαχητική Βερόνα πήρε βαθμό χρυσάφι κι έκοψε τον δρόμο της Αταλάντα προς το Champions League

Sportal newsroom 23:41 - 15.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:45 - 15.04.2024

Η Αταλάντα προηγήθηκε 2-0 νωρίς, αλλά η Βερόνα ισοφάρισε σε διάστημα 4 λεπτών ισοφάρισε για το τελικό 2-2.

Θρίλερ στο Μπέργκαμο με τη Βερόνα να παίρνει βαθμό χρυσάφι.

Στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 32η αγωνιστική στη Serie A, η Αταλάντα υποδέχθηκε τη Βερόνα. Οι γηπεδούχοι μετά τη σπουδαία νίκη επί της Λίβερπουλ ήθελαν τους τρεις βαθμούς για να μειώσουν την απόσταση από την πέμπτη Ρόμα και να παίξουν στο Champions League, αφού όπως όλα δείχνουν η Ιταλία θα βγάλει και πέμπτη ομάδα στη διοργάνωση.

Η Βερόνα με τη σειρά της κινδυνεύει με υποβιβασμό και ακόμα και η ισοπαλία κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο, θα ήταν καλοδεχούμενη. Τα κατάφερε, λοιπόν και την πήρε με 2-2 σε έναν δραματικό αγώνα. Η Αταλάντα δεν έχασε βέβαια τις πιθανότητές της για το Champions League, αλλά αυτή η ισοπαλία μπορεί να είναι μοιραία. Αν και η ίδια, όπως και η Ρόμα, έχουν ακόμα και το παραθυράκι του Europa League, το οποίο αν το κατακτήσουν θα παίξουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η Αταλάντα προηγήθηκε στο 12’ με τρομερό δεξί σουτ εντός περιοχής του Σκαμάκα. Ο άσος των γηπεδούχων, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής και στη σπουδαία νίκη στο Europa League επί της Λίβερπουλ με 3-0, έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι για το 1-0.

Στο 18’ ο σκόρερ έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Έντερσον, αυτός προχώρησε και στο τετ α τετ με τον Μοντίπο δεν αστόχησε στο πλασέ κι έτσι σημείωσε το 2-0.

Η Βερόνα, όμως, έβγαλε αντίδραση. Στο 57’ ο Λάζοβιτς με συρτό δεξί σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 2-1 και στο 60’ σε σέντρα του Τσεντόζε από δεξιά,ο Νοσλίν με προβολή στη μικρή περιοχή σημείωσε το 2-2.

Νωρίτερα, η Φιορεντίνα και η Τζένοα έβγαλαν την υποχρέωση.

Στο «Αρτέμιο Φράνκι», οι δύο ομάδες, οι οποίες είναι αδιάφορες βαθμολογικά ήρθαν ισόπαλες 1-1.

Οι γηπεδούχοι, βέβαια, ήθελαν τη νίκη για να εξαντλήσουν τις ελάχιστες πιθανότητες εξόδου στην Ευρώπη, αλλά φαίνεται ότι είχαν το μυαλό τους περισσότερο στη ρεβάνς της Πέμπτης (18/4) με την Βικτόρια Πλζεν, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Europa Conference League.

Να θυμίσουμε ότι αν ο ΠΑΟΚ αποκλείσει τη Μπριζ, τότε θ’ αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού ΦιορεντίναΒικτόρια Πλζεν. Το πρώτο παιχνίδι στην Τσεχία έληξε 0-0.

Η Φιορεντίνα, λοιπόν, είδε στο 26’ ν’ ακυρώνεται γκολ του Μπελότι και στο 42' άνοιξε το σκορ η Τζένοα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκούντμουντσον. Η ομάδα της Φλωρεντίας, ωστόσο, έφτασε στο 1-1 με τον Ικονέ στο 54’ κι αυτό ήταν το τελικό σκορ.