Η Ίντερ γκέλαρε με την Κάλιαρι του Χατζηδιάκου και θέλει να σηκώσει το 20ό με τη Μίλαν!

Η Ίντερ γκέλαρε με την Κάλιαρι του Χατζηδιάκου και θέλει να σηκώσει το 20ό με τη Μίλαν!

Sportal newsroom 23:43 - 14.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:54 - 14.04.2024

Η Ίντερ ήρθε ισόπαλη 2-2 εντός έδρας με την Κάλιαρι. Βασικός ο Χατζηδιάκος.

Η Ιντερ ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το 20ό πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Το έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά και μετά τη γκέλα της Μίλαν με τη Σασσουόλο εκτός έδρας ήθελε να αγγίξει το τρόπαιο.

Οι «νερατζούρι» υποδέχθηκαν την Κάλιαρι, η οποία μάχεται για την παραμονή, για την 32η αγωνιστική της Serie A. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, είχαν κι ελληνικό χρώμα, αφού ο Παντελής Χατζηδιάκος ξεκίνησε κι έπαιξε αριστερό στόπερ στην τριάδα της άμυνας (αντικαταστάθηκε στο 88’).

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι, όμως, έμεινε στο 2-2 κι έτσι η διαφορά με τη Μίλαν έξι ματς πριν το φινάλε έμεινε στους 14 βαθμούς. Μόνο που η Ιντερ μπορεί να το πάρει και μαθηματικά την επόμενη αγωνιστική. Γιατί φιλοξενείται στις 22 του μήνα από τη συμπολίτισσα Μίλαν. Αν νικήσει πάει στο +17 και θα μένουν πέντε ματς. Ίσως έτσι θέλει να γίνει η Ιντερ για να είναι πιο ευχάριστο...

Η Ιντερ μπήκε καλά στο ματς και στο 12’ ο Τουράμ έκανε το 1-0 από κοντά σε ασίστ του Σάντσες, αλλά ο Σομουρόντοφ ισοφάρισε στο 65’.

Στο 74’ ο Τσαλχάνογλου έκανε με πέναλτι το 2-1, αλλά η Κάλιαρι είχε και πάλι απάντηση και ισοφάρισε στο 83’ με τον Βιόλα σε 2-2, σκορ που έμεινε έως το τέλος.

Νωρίτερα, υπήρξε διακοπή στο «Φρίουλι» στο ματς Ουντινέζε – Ρόμα, αλλά είναι ευχάριστα τα νέα για τον Εβάν Εντικά.

Σοκ προκάλεσε στο 70ό λεπτό της αναμέτρησης η κατάρρευση του κεντρικού αμυντικού των φιλοξενούμενων Εβάν Εντικά, μία εξέλιξη που είχε αποτέλεσμα την οριστική διακοπή της αναμέτρησης με το σκορ στο 1-1.

Ο γεννημένος στο Παρίσι, αλλά διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού, 24χρονος στόπερ, ακούμπησε δύο φορές το στήθος του και στη συνέχεια σωριάστηκε στο έδαφος, προκαλώντας πανικό στο «Φρίουλι». Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε με φορείο, έχοντας, όμως, τις αισθήσεις του.

Ο διαιτητής Παϊρέτο διέκοψε αμέσως το παιχνίδι, επιτρέποντας στους γιατρούς να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον Εντικά, ο οποίος λίγο αργότερα αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο κάνοντας με την χαρακτηριστική κίνηση του χεριού του ότι είναι καλύτερα.

Το ματς διακόπηκε οριστικά. Ο προπονητής της Ρόμα Ντανιέλε Ντε Ρόσι, κατευθύνθηκε αμέσως στα αποδυτήρια για να τσεκάρει από κοντά την κατάσταση του κεντρικού αμυντικού, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις περαιτέρω εξετάσεις.

Η Ρόμα, λοιπόν, δημοσίευσε φωτογραφία με τον Εντικά από το νοσοκομείο και ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία του, αλλά θα παραμείνει υπό παρακολούθηση, μέχρι να σιγουρευτούν οι γιατροί ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.