Λύτρωση από την άσπρη βούλα για τη Λάτσιο - Άνετη νίκη για την Αταλάντα (vids)
i

©glomex

Λύτρωση από την άσπρη βούλα για τη Λάτσιο - Άνετη νίκη για την Αταλάντα (vids)

Κώστας Τσιακλής 23:58 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:20 - 31.10.2023

Η Λάτσιο πήρε μια σπουδαία νίκη αφού επικράτησε της Φιορεντίνα με 1-0 με γκολ στο τελευταίο λεπτό. Άνετη νίκη για την Αταλάντα κόντρα στην Έμπολι.

Η 10η αγωνιστική της Serie A ολοκληρώθηκε με έναν άκρως δραματικό τρόπο αφού η Λάτσιο νίκησε με 1-0 τη Φιορεντίνα με πέναλτι του Ιμόμπιλε στο 90+5'. Η Αταλάντα πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στην έδρα της Έμπολι αφού επικράτησε με 0-3.

Στο ματς που έγινε στη Ρώμη, η Φιορεντίνα προειδοποίησε πρώτη στο 11' με το σουτ του Τζιάκομο Μποναβεντούρα το οποίο απέκρουσε εύκολα ο Ιβάν Προβεντέλ. Η «βιόλα» προηγήθηκε δύο λεπτά αργότερα με τον Λούκας Μπελτράν όμως το γκολ ακυρώθηκε για χέρι. Ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά στο 17' όμως στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Η πρώτη φάση της Λάτσιο στο ματς ήρθε στο 29' με το σουτ του Ζακάνι που κατέληξε λίγο άουτ. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 37' για τη Φιορεντίνα. Ο Νίκολας Γκονζάλεζ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Προβεντέλ που απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο δεύτερο μέρος η Λάτσιο μπήκε καλύτερα και μπορούσε να προηγηθεί στο 54' όμως το σουτ του Καστελιάνος έφυγε λίγο έξω.

Η ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι έγινε επικίνδυνη και τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο Τερατσιάνο είχε απάντηση στο σουτ του Φελίπε Άντερσον. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και είχαν νέα ευκαιρία στο 65' με τον Λουίς Αλμπέρτο. Ο Τερατσιάνο ήταν ξανά ανίκητος και σταμάτησε το σουτ του Ισπανού μέσα από την περιοχή.

Στο 83΄ο Ματίας Βεσίνο αστόχησε με σουτ μέσα από την περιοχή ενώ στο 89' ο Προβεντέλ απέκρουσε ωραία το σουτ του Λόπεθ. Τελικά το γκολ ήρθε για τη Λάτσιο στο 95'. Ο διαιτητής υπέδειξε χέρι του Μιλένκοβιτς και ο Τσίρο Ιμόμπιλε ευστόχησε για το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τη Λάτσιο που ανέβηκε στην 7η θέση με 16 βαθμούς. Η Φιορεντίνα βρίσκεται μια θέση από πάνω της με 17 βαθμούς.

Άνετη νίκη για την Αταλάντα

Στο άλλο ματς της ημέρας η Αταλάντα δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα για να κάμψει την αντίσταση της Έμπολι, την οποία και νίκησε με 0-3. Στο 5' ο Τζιανλούκα Σκαμάκα σκόραρε με ωραίο σουτ για το 0-1 ενώ στο 29' ο Κουπμάινερς ολοκλήρωσε μια ωραία ομαδική προσπάθεια για το 0-2. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σκαμάκα που σκόραρε ξανά στο 51'. 

Η Αταλάντα είναι πλέον στην 4η θέση με 19 βαθμούς. Από την άλλη η Έμπολι έμεινε στην προτελευταία θέση με επτά βαθμούς.