Σκάνδαλο στην Ιταλία: Μέσω WhatsApp οι παίκτες πόνταραν παράνομα στοιχήματα

Ρόμα

i

©Photo by Paolo Bruno/Getty Images

Σκάνδαλο στην Ιταλία: Μέσω WhatsApp οι παίκτες πόνταραν παράνομα στοιχήματα

Κώστας Τόπας 13:07 - 14.10.2023

Νέα στοιχεία γύρω το στοιχηματικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Ιταλία, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

H «Corriere dello Sport» αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για το στοιχηματικό σκάνδαλο που συγκλόνισε την Ιταλία τις τελευταίες ημέρες και στο οποίο, μεταξύ των ονομάτων, εμπλέκονται διάσημοι παίκτες όπως οι Φατζιόλι, Ζανιόλο, Τονάλι και Ζαλέφσκι. Σύμφωνα με την ιταλική πηγή, όλα έγιναν μέσω WhatsApp, σε μια συνομιλία που αντιμετωπίζονταν ως κέντρο επιχειρήσεων.

Η εφημερίδα εξηγεί ότι οι παίκτες που προαναφέρθηκαν εμπλέκονταν σε «λαθρό στοιχηματικό δίκτυο», «με επικεφαλής ανθρώπους που πίστευαν ότι μπορούσαν να εμπιστευτούν». Το δημοσίευμα κάνει μάλιστα λόγο για παίκτη της εθνικής Ιταλίας, «κάποιον που τα τελευταία χρόνια είναι συχνά στα πρωτοσέλιδα παρά το νεαρό της ηλικίας του».

«Ένα από τα κλειδιά της έρευνας είναι μια συνομιλία στο Whatsapp που περιείχε πολλά επιφανή ονόματα», γράφει η «Corriere dello Sport». Αυτή η συνομιλία λειτούργησε, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ως κέντρο επιχειρήσεων. Τα στοιχήματα γίνονταν μέσω μιας πολύ ιδιωτικής εφαρμογής και όχι μέσω μιας επίσημης πλατφόρμας, γεγονός που κατέδειξε περαιτέρω την ανάγκη αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπλεκομένων. Στη συνέχεια, τα χρήματα - «και πολλά άλλα»- μεταφέρονταν διακριτικά από τη μια πλευρά στην άλλη, χωρίς πάντα να κινούνται υποψίες.

«Μιλάμε για αξίες που, αν είχαν στοιχηματιστεί σε εξουσιοδοτημένα κυκλώματα, σίγουρα θα είχαν τραβήξει την προσοχή των στοιχηματικών γραφείων και, επομένως, των δικαστών. Η απάτη ανακαλύφθηκε χάρη σε μια καταγγελία από κάποιον που γνώριζε τον μηχανισμό καλά», τονίζει το δημοσίευμα.

Το παράνομο στοίχημα και ο «βασιλιάς των παπαράτσι» που απειλεί να μιλήσει για ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές (vids)
SERIE A

08:40 - 13.10.2023

Το παράνομο στοίχημα και ο «βασιλιάς των παπαράτσι» που απειλεί να μιλήσει για ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές (vids)

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Ιταλία μετά την αποκάλυψη ότι οι Σάντρο Τονάλι, Νικολό Τζανιόλο και ο Νικολό Φατζιόλι εμπλέκονται σε παράνομο στοιχηματισμό, με τον «βασιλιά των παπαράτσι», Φαμπρίτσιο Κορόνα να απειλεί να βγάλει στη φόρα περισσότερα αποκαλυπτικά στοιχεία για τους ποδοσφαιριστές.

Να σημειωθεί ότι το σκάνδαλο του στοιχήματος στην Ιταλία οδήγησε ακόμη και στην απομάκρυνση των Ζανιόλο και Τονάλι από την εθνική ομάδα της χώρας αυτής Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 12 παίκτες εμπλέκονται στο σχέδιο, το οποίο σταδιακά αποκαλύφθηκε από τον πρώην «παπαράτσι», Φαμπρίτσιο Κορόνα.