Περισσότεροι από 12 παίκτες της Serie A εμπλέκονται σε σκάνδαλο παράνομων στοιχημάτων

Σάντρο Τονάλι

i

PrtScr

Περισσότεροι από 12 παίκτες της Serie A εμπλέκονται σε σκάνδαλο παράνομων στοιχημάτων

Κώστας Τόπας 13:57 - 13.10.2023

Το σκάνδαλο των στοιχημάτων της Serie A συνεχίζει να επεκτείνεται, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι περισσότεροι από δώδεκα παίκτες της Serie A έχουν εμπλακεί στην έρευνα.

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Ιταλία μετά την αποκάλυψη ότι οι Σάντρο Τονάλι, Νικολό Τζανιόλο και ο Νικολό Φατζιόλι εμπλέκονται σε παράνομο στοιχηματισμό, με τον «βασιλιά των παπαράτσι», Φαμπρίτσιο Κορόνα να απειλεί να βγάλει στη φόρα περισσότερα αποκαλυπτικά στοιχεία για τους ποδοσφαιριστές.

Σημερινό (13/10) δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica» αναφέρει πώς η έρευνα έχει αποκαλύψει τώρα περισσότερους από δώδεκα παίκτες της Serie A – συμπεριλαμβανομένου ενός από τους συμπαίκτες του Φατζιόλι στη Γιουβέντους – που φέρεται να έχουν επίσης στοιχηματίσει στην παράνομη πλατφόρμα. 

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μερικές εβδομάδες μετά την έναρξη έρευνας μετά από περίεργο στοίχημα από εγκληματική ομάδα. Ενα εξ αυτών ήταν και το στοίχημα του Φατζιόλι, αξίας 100.000 ευρώ σε αγώνες. 

«Ο Τζιανόλο πόνταρε ακόμη και ενώ ήταν στον πάγκο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Κυπέλλου Ιταλίας», ισχυρίστηκε ο Φαμπρίτσιο Κορόνα, ο οποίος έπρεπε να καταθέσει ενώπιον της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Μιλάνου για το φερόμενο παράνομο δίκτυο στοιχημάτων στον κόσμο του ποδοσφαίρου. «Δεν μπορώ να πω τίποτα, σέβομαι το νόμο», είπε ο Κορόνα αφού κατέθεσε για μια ώρα στο αστυνομικό τμήμα.

Το σκάνδαλο μεγαλώνει γρήγορα και απειλεί να δει πολλούς παίκτες να αποκλείονται από το ποδόσφαιρο, κάτι που μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια για όσους δεν συνεργαστούν με τις Αρχές. Ενημερώσεις αναμένονται εντός των επόμενων ωρών και ημερών καθώς αποκαλύπτονται περαιτέρω λεπτομέρειες.