Στα χέρια Φινλανδού επιχειρηματία περνάει η Ίντερ – Στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ η επένδυση!

Στα χέρια Φινλανδού επιχειρηματία περνάει η Ίντερ – Στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ η επένδυση!

Κώστας Τσιακλής 23:14 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:19 - 06.11.2023

Στην Ιταλία υποστηρίζουν ότι ο Τόμας Ζίλιακους αναμένεται να αγοράσει την Ίντερ με δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Βόμβα στην Ιταλία με αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Ίντερ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ο Φινλανδός επιχειρηματίας Τόμας Ζίλιακους, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από λίγους μήνες, ετοιμάζεται ν’ αναλάβει πλέον την Ίντερ. Φιλοξενούν επίσης τις δηλώσεις του, ενώ ο ίδιος έκανε γνωστό το ενδιαφέρον του με ανάρτηση στα social media.

Αναλυτικά τα ρεπορτάζ των Ιταλών: «Ο Φινλανδός επιχειρηματίας Τόμας Ζίλιακους, ο οποίος ήταν ένας από τους υποψήφιουςς για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενδιαφέρεται πλέον για την Ίντερ, σύμφωνα με όσα διαβεβαίωσε τον ιταλικό Τύπο τη Δευτέρα.

“Είμαι σοβαρός, αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη εβδομάδα, ο σημερινός ιδιοκτήτης της Ίντερ θα λάβει μια επαρκή προσφορά για την εξαγορά του συλλόγου”, είπε σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας La Repubblica.

Ο Ζίλιακους ισχυρίζεται ότι συγκέντρωσε, χάρη σε «διάφορους επενδυτές, μικρούς και μεγάλους, οικογένειες και θεσμικούς επενδυτές», των οποίων τα ονόματα και τις εθνικότητες δεν ήθελε να αποκαλύψει, 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει την Ίντερ, πρωτοπόρο του ιταλικού πρωταθλήματος και φιναλίστ του τελευταίου Champions League. Η προσφορά θα γίνει από “την εταιρεία XXICenturyCapital που εδρεύει στη Σιγκαπούρη και ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο και τη μόδα”.

Η Ίντερ ελέγχεται από το 2016 από τον κινεζικό όμιλο Suning και τον επιχειρηματία Στίβεν Ζανγκ. Το περιοδικό Forbes αποτιμά την αξία του ιταλικού συλλόγου στα 1,03 δισεκατομμύρια δολάρια (960 εκατομμύρια ευρώ).

Ο Ζίλιακους είναι πρώην στέλεχος της Nokia που λέει ότι έχτισε την περιουσία του στον ασιατικό τεχνολογικό τομέα. Ζει στη Σιγκαπούρη, όπου το 1998 δημιούργησε το επενδυτικό ταμείο με εξειδίκευση στις νέες τεχνολογίες Mobile FutureWorks (MFW). Η εταιρία, που δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, ισχυρίζεται ότι συμμετέχει σε social media, διαδικτυακές υπηρεσίες πληρωμών, esports, online βίντεο κι ακίνητα. Η προσφορά του να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ανεπιτυχής».