Με γκολ του Φρατέζι στο 95’ η Ίντερ απέδρασε από την έδρα της Ουντινέζε

Με γκολ του Φρατέζι στο 95’ η Ίντερ απέδρασε από την έδρα της Ουντινέζε

Sportal newsroom 23:44 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:55 - 08.04.2024

Η Ίντερ με πέναλτι του Τσαλχάνογλου και γκολ του Φρατέζι στο φινάλε νίκησε 2-1 εκτός έδρας την Ουντινέζε.

Η Ιντερ περιμένει να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια.

Στην έδρα της Ουντινέζε, η οποία μάχεται για την παραμονή καρδιοχτύπησε, αλλά πήρε τη νίκη με 2-1 πετυχαίνοντας γκολ στο 95’.

Οι γηπεδούχοι, στην αναμέτρηση με την οποία έκλεισε η 31η αγωνιστική άνοιξαν το σκορ στο 40’ με αριστερό σουτ του Λάζαρ Σάμαρτζιτς, που αιφνιδίασε τους αμυντικούς και τον Σόμερ κι έδειχναν ικανοί για τη νίκη.

Η Ιντερ, όμως, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με πέναλτι του Τσαλχάνογλου. Την παράβαση κέρδισε ο Τουράμ από τον γκολκίπερ Οκόγε. Στο 95’ η Ιντερ πέτυχε γκολ με τον Φρατέζι, ο οποίος πέρασε ξανά ως αλλαγή και σκόραρε σε κενή εστία παίρνοντας το ριμπάουντ μετά το δοκάρι του Λαουτάρο Μαρτίνες, Βρίσκεται πλέον στο +14 από τη συμπολίτισσα Μίλαν, επτά στροφές πριν το τέλος και θέλει τρεις νίκες για να πανηγυρίσει το 20ό πρωτάθλημα.

Οι «νερατζούρι» έγιναν η πρώτη ομάδα στα χρονικά της Serie A που φτάνει τους 82 βαθμούς έπειτα από 31 αγωνιστικές. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι διατήρησε το αήττητο που έχει από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν γνώρισε τη μοναδική ήττα έως τώρα στο πρωτάθλημα από την Σασουόλο στο Μιλάνο με 1-2. Έκτοτε, η Ιντερ ηττήθηκε μόνο στο Κύπελλο από τη Μπολόνια στις 9 Μαρτίου.

Την Κυριακή με γκολ του Φεντερίκο Γκάτι στο 21ο λεπτό, η Γιουβέντους πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Φιορεντίνα. Αυτή η νίκη κράτησε τη Γιουβέντους στην τριάδα. Με 62 βαθμούς πλέον, η Γιουβέντους βρίσκεται στο -6 από τη δεύτερη Μίλαν και στο -20 από την πρωτοπόρο, Ίντερ. Στους 43 βαθμούς παρέμεινε η Φιορεντίνα.

Άλμα σωτηρίας, επίσης, έκανε η Κάλιαρι με τη σπουδαία νίκη της, και μάλιστα με ανατροπή, κόντρα στα προγνωστικά, με 2-1 επί της Αταλάντα. Η ομάδα του Μπέργκαμο από την πλευρά της ουσιαστικά μηδένισε τις πιθανότητες της να προλάβει την κούρσα για μια θέση στο Champions League. Μάλιστα η ομάδα του Γκασπερίνι προηγήθηκε με Σκαμάκα στο 13ο λεπτό, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με τα γκολ των Αουγκέλο (42') και Βιόλα (88') και να ενισχύσουν τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία και την επόμενη σεζόν.

Στο μεταξύ, για 25 λεπτά στο β' ημίχρονο η Νάπολι θυμήθηκε ότι είναι πρωταθλήτρια, έπαιξε ως πρωταθλήτρια, πέτυχε τέσσερα γκολ σε αυτό το διάστημα και πήρε τη νίκη στην έδρα της Μόντσα με 4-2.

Η Μόντσα προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 9ο λεπτό με τον Ντζούριτς και ήταν καλύτερη έως το 55ο λεπτό, όταν ξύπνησε η Νάπολι και πέτυχε τέσσερα γκολ σε 25 λεπτά με τους Οσίμεν (55'), Πολιτάνο (57'), Ζιελίνσκι (61') και Ρασπαντόρι (68΄), παίρνοντας την κρίσιμη νίκη στην προσπάθεια της να προλάβει το τρένο της Ευρώπης. Για τους γηπεδούχους ο Κυριακόπουλος αγωνίστηκε ως αλλαγή από το 76ο λεπτό.

Η Μπολόνια είχε τον έλεγχο του ματς στην έδρα της Φροζινόνε, έχασε ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της και έμεινε στο 0-0, χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια της να τερματίσει τη σεζόν στην τέταρτη θέση, ενώ από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι συνεχίζουν να ελπίζουν πως τελικά θ' αποφύγουν τον υποβιβασμό.