«Ερυθρόλευκος» κι επίσημα ο Κυριακόπουλος

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος.

i

©www.acmonza.com

«Ερυθρόλευκος» κι επίσημα ο Κυριακόπουλος

Γιώργος Σακελλαρίου 23:12 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:16 - 28.07.2023

Η Μόντσα ανακοίνωσε τον δανεισμό του Γιώργου Κυριακόπουλου από τη Σασουόλο.

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος είναι κι επίσημα παίκτης της Μόντσα.

Ο Έλληνας διεθνής αριστερός φουλ μπακ, ο οποίος αποτελεί επιλογή του πρώην παίκτη και στελέχους του Ολυμπιακού Φρανσουά Μοντεστό, βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου το μεσημέρι της Παρασκευής κι αφού πέρασε από ιατρικές κι εργομετρικές εξετάσεις υπέγραψε το συμβόλαιό του και το βράδυ ανακοινώθηκε η απόκτησή του. Αυτή είναι η τρίτη ομάδα στην Ιταλία, στην οποία θα παίξει ο πρώην μπακ του Αστέρα Τρίπολης. Προηγήθηκαν η Σασουόλο, στην οποία ανήκει τυπικά μέχρι να τον αγοράσει η Μόντσαμ που έχει και οψιόν αγοράς και η Μπολόνια.

Στην ανακοίνωση της Μόντσα αναφέρεται: «Νέος παίκτης της Μόντσα είναι ο Γιώργος Κυριακόπουλος.

Ο Έλληνας μπακ έρχεται από τη Σασουόλο, σε προσωρινή βάση έως τις 30 Ιουνίου 2024, με οψιόν αγοράς υπό προϋποθέσεις.

Γεννημένος στην Πάτρα στις 5 Φεβρουαρίου 1996, μεγάλωσε στον Αστέρα Τρίπολης, με τον οποίο έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο και μέτρησε συνολικά 74 συμμετοχές και 6 γκολ.

Το καλοκαίρι του 2019 μετακόμισε στη Σασουόλο, όπου έκανε το ντεμπούτο του στη Serie A στις 3 Νοεμβρίου 2019, κόντρα στη Λέτσε.

Μετά από 3,5 σεζόν στους neroverde, με 94 συμμετοχές και 2 γκολ, τον Ιανουάριο του 2023 δόθηκε δανεικός στην Μπολόνια, όπου έπαιξε 12 παιχνίδια, φτάνοντας τις 102 συνολικά συμμετοχές στη Serie A.

Ο Κυριακόπουλος είναι η πέμπτη καλοκαιρινή απόκτηση της AC Monza: Ο αριστεροπόδαρος παίκτης είναι ικανός να παίξει τόσο ως μπακ όσο και ως μέσος κι έχει 7 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας.

Καλώς ήρθες Γιώργο!».