Σημαντική νίκη για το Στρασβούργο - «Διπλό» παραμονής για την Τουλούζ

Πανηγυρισμοί παικτών Στρασβούργου

i

©Twitter

Σημαντική νίκη για το Στρασβούργο - «Διπλό» παραμονής για την Τουλούζ

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:55 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:46 - 23.04.2023

Μεγάλη σημασίας νίκη πέτυχε το Στρασβούργο εκτός έδρας κόντρα στη Ρεμς με 2-0 για την 32η αγωνιστική της Ligue 1, ενώ η Τουλούζ πανηγύρισε ένα μεγάλο «διπλό» κόντρα στη Λοριάν.

Το Στρασβούργο επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας κόντρα στη Ρεμς, με φόντο την 32η αγωνιστική της Ligue 1. 

Οι γηπεδούχοι με το καλησπέρα άνοιξαν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 1' ο Χαμπίμπ Ντιαλό μετά από ωραία κεφαλιά που πήρε μέσα στη περιοχή έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός στο 37' ήταν αυτός που πέτυχε και το δεύτερο τέρμα του Στρασβούργου, δίνοντας με αυτό τον τρόπο και την νίκη στην ομάδα του. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Στρασβούργου, το οποίο ελπίζει πλέον να απομακρυνθεί από την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Ρεμς παραμένει αδιάφορη βαθμολογικά στην 8η θέση με 47 βαθμούς.

Η Τουλούζ πανηγύρισε ένα πολύ μεγάλο «διπλό» κόντρα στη Λοριάν. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Τσαϊμπί, ο οποίος ξεγέλασε τον αντίπαλο του και με καταπληκτικό σουτ, διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Η ομάδα της Τουλούζης πλέον βρίσκεται στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 41 βαθμούς, ενώ η Λοριάν παρέμεινε στην 11η θέση με 45.    

Σε ένα άλλο παιχνίδι που διεξήχθη την ίδια στιγμή Ναντ και Τρουά ήρθαν ισόπαλες με 2-2. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 25’ με τον Παλουά, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν απάντηση στο γκολ της Ναντ, καθώς έκαναν την ανατροπή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαλντέ στο 64’ και το γκολ του Οντομπέρ στο 93’, κάνοντας το 1-2. Ωστόσο η Ναντ στο 96’με γκολ του Γκεσάν ισοφάρισε σε 2-2. Η ομάδα του Αντουάν Κουμπαρέ πήρε σημαντικό βαθμό, με την Τρουά να μένει έτσι στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.  

Στη ζώνη του υποβιβασμού συνεχίζουν Μπρεστ και Αζαξιό, που έμειναν στο 0-0. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ, αλλά οι επιθετικές τους προσπάθειες πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν στο 0-0. 

Η Κλερμόν επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας κόντρα στη Νις, παραμένοντας στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 46 βαθμούς, ενώ η Νις έμεινε στη 10η θέση με 45 βαθμούς. Με γκολ του Σαράσεβιτς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο ματς, αλλά μετά τέσσερα λεπτά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Λαμπόρντ. Στο 83' η Κλερμόν βρήκε το γκολ της νίκης με τον Κάουι.