Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Γιώργος Σακελλαρίου 11:45 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:14 - 12.06.2023

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Πένθος στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ ο Ιταλός μεγιστάνας, πρώην ηγέτης της σπουδαίας Μίλαν, ο οποίος διετέλεσε και πρωθυπουργός της χώρας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλευόταν εδώ και λίγες μέρες στο νοσοκομείο San Raffaele, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Μίλαν πολιτικός και ηγέτης της Forza Italia, εισήχθη ξανά την περασμένη Παρασκευή στο νοσοκομείο San Raffaele στο Μιλάνο, λιγότερο από ένα μήνα αφού είχε πάρει εξιτήριο, έπειτα από 44 ημέρες νοσηλείας, εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού, που προήλθε από τη λευχαιμία που έπασχε και από τις χημειοθεραπείες. 

Η υγεία του Μπερλουσκόνι, λοιπόν, είχε επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες και η ανησυχία αυξήθηκε τις τελευταίες ώρες. Αρκετά μέλη της οικογένειάς του είχαν μετακομίσει στο νοσοκομείο σήμερα από νωρίς το πρωί, αναφέρεται στα ιταλικά ΜΜΕ. 

Ο Μπερλουσκόνι είχε εκλεγεί γερουσιαστής στις τελευταίες εκλογές, ενώ το κόμμα που είχε δημιουργήσει είναι μέρος του δεξιού συνασπισμού που κυβερνά την Ιταλία, υπό την ηγεσία της Τζόρτζια Μελόνι.