Ξεχάστε τα όλα: Η Δανία πήγε σε άλλο επίπεδο τον τρόπο που θα βλέπουμε ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια (vid)

Ξεχάστε τα όλα: Η Δανία πήγε σε άλλο επίπεδο τον τρόπο που θα βλέπουμε ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια (vid)

Κώστας Τόπας 15:16 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:46 - 20.05.2024

Ο τελικός του Κυπέλλου Δανίας, μεταξύ Σίλκεμποργκ και Άαρχους προβλήθηκε στις τηλεοράσεις, χρησιμοποιώντας έναν επαναστατικό νέο τρόπο μετάδοσης, που θύμισε σε μεγάλο βαθμό Football Manager.

Την Πέμπτη η Σίλκεμποργκ επικράτησε της Άαρχους με 1-0 στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης και κατέκτησε το Κύπελλο Δανίας. Αυτό όμως που συγκέντρωσε τα φώτα όλων ήταν η μετάδοση της εν λόγω αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, όσοι παρακολουθούσαν το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων από τις τηλεοράσεις τους, απόλαυσαν μία μοναδική εμπειρία, καθώς είχαν τη δυνατότητα να δουν εν ώρα αγώνα, τα ονόματα πάνω από τους παίκτες, τους σχηματισμούς και άλλα στατιστικά στοιχεία καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Επιπλέον, όταν ο Όλιβερ Σόνε σκόραρε το γκολ στο 54', προβλήθηκε αμέσως στις οθόνες ότι σουτ του κατέληξε στα δίχτυα με 87 χιλιόμετρα την ώρα!

Και οι οπαδοί στο Twitter, παρομοίασαν τα κλιπ της συνάντησης με ένα παιχνίδι του Football Manager, με κάποιους μάλιστα να ζητούν να εισαχθεί στην Premier League.

«Αυτή είναι μια κλεφτή ματιά στο match engine του Football Manager 2025;», αναρωτήθηκε ένας στο Twitter για να σχολιάσει ένας άλλος: «Νομίζω ότι το να υπάρχει η διάταξη της ομάδας στον κεντρικό πίνακα είναι μια υπέροχη ιδέα». Ένας τρίτος έγραψε: «Δεν μπορώ να σας πω πόσο θα με βοηθούσε αυτό στη συζήτηση σε παμπ μετά τον αγώνα».

Άλλοι ήταν λιγότερο θετικοί για αυτή τη νέα τεχνολογία κατηγορώντας την ότι συνέβαλε στην καταστροφή του παιχνιδιού.

Ξεσηκωμός ενόψει Μουντιάλ: Παίκτες απειλούν με μηνύσεις για το πρόγραμμα των αγώνων
WORLD CUP

14:13 - 10.05.2024

Ξεσηκωμός ενόψει Μουντιάλ: Παίκτες απειλούν με μηνύσεις για το πρόγραμμα των αγώνων

Η FIFA θα πρέπει να επανεξετάσει τα σχέδιά της για τη διοργάνωση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου 32 ομάδων στο τέλος της επόμενης σεζόν, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει νομικές ενέργειες από την παγκόσμια ένωση παικτών FIFPRO και την ένωση World League.

«Αυτό είναι αρκετά άρρωστο αλλά πολύ περιττό», έγραψε χαρακτηριστικά ένας στα social media για να τονίσει ένας άλλος: «Απλά σκοτώνει το ποδόσφαιρο».