Ξεσηκωμός ενόψει Μουντιάλ: Παίκτες απειλούν με μηνύσεις για το πρόγραμμα των αγώνων

Λιονέλ Μέσι

i

Λιονέλ Μέσι/©Photo by Daniel Jayo/Getty Images/Ideal Images

Ξεσηκωμός ενόψει Μουντιάλ: Παίκτες απειλούν με μηνύσεις για το πρόγραμμα των αγώνων

Κώστας Τόπας 14:13 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 22:59 - 20.05.2024

Η FIFA θα πρέπει να επανεξετάσει τα σχέδιά της για τη διοργάνωση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου 32 ομάδων στο τέλος της επόμενης σεζόν, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει νομικές ενέργειες από την παγκόσμια ένωση παικτών FIFPRO και την ένωση World League.

Το κυβερνητικό όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η FIFA, θα πρέπει να επανεξετάσει τα σχέδιά της για τη διοργάνωση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου 32 ομάδων στο τέλος της επόμενης σεζόν, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει νομικές ενέργειες από την παγκόσμια ένωση παικτών FIFPRO και την Ένωση Παγκόσμιων Λιγκών (WLA), όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC.

Οι τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων θα επεκταθούν σε 36 ομάδες από την επόμενη σεζόν. Επιπλέον, του χρόνου θα διεξαχθεί Παγκόσμιο Κύπελλο με 32 ομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες (15 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου). Η FIFPRO και η WLA εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επέκταση των διοργανώσεων με επιστολή που αναθεωρήθηκε από το «BBC Sport» και απευθυνόταν στον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, και στον γενικό γραμματέα, Ματίας Γκράφστρομ. 

Η επιστολή αναφέρει ότι το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό ημερολόγιο είναι «πέρα από τον κορεσμό» και ότι τα εθνικά πρωταθλήματα δεν μπορούν να οργανώσουν σωστά τις διοργανώσεις τους, ενώ οι παίκτες ωθούνται πέρα ​​από τα όριά τους, με σημαντικούς κινδύνους τραυματισμού.

Η επιστολή αναφέρει περαιτέρω ότι η κατηγορία «είναι εγγενώς καταχρηστική... (και) θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά πρωταθλήματα και επηρεάζει την υγεία και την ευημερία των παικτών».

Η UEFA εξετάζει να αποσύρει τον Μαρτσίνιακ από το Euro μετά τα γεγονότα στο Ρεάλ - Μπάγερν (vid)
EURO

12:43 - 10.05.2024

Η UEFA εξετάζει να αποσύρει τον Μαρτσίνιακ από το Euro μετά τα γεγονότα στο Ρεάλ - Μπάγερν (vid)

Η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να μην ορίσει τελικά τον Σίμον Μαρτσίνιακ στο εναρκτήριο παιχνίδι του Euro, μεταξύ Γερμανίας και Σκωτίας, μετά τα όσα συνέβησαν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και τη ρεβάνς Ρεάλ - Μπάγερν.

Η FIFPRO και η WLA σκοπεύουν να συζητήσουν τα ζητήματά τους ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του ποδοσφαιρικού σώματος σε συνεδρίαση στις 17 Μαΐου στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Εάν η FIFA αρνηθεί να δεσμευτεί για την επίλυση των ζητημάτων, η FIFPRO και η WLA θα ενημερώσουν τα μέλη τους για τις επιλογές τους, οι οποίες περιλαμβάνουν τη λήψη νομικών μέτρων κατά της FIFA, αναφέρει το BBC στην επιστολή.