Χαμός στην Κροατία: «Διαιτητής χαστούκισε την διατροφολόγο της Χάιντουκ Σπλιτ, η επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο»

Χαμός στην Κροατία: «Διαιτητής χαστούκισε την διατροφολόγο της Χάιντουκ Σπλιτ, η επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο»

Γιώργος Σακελλαρίου 21:41 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:43 - 20.03.2024

Η Χάιντουκ Σπλιτ καταγγέλει ότι ο διαιτητής Ιγκόρ Πάγιατς στο ημίχρονο του αγώνα με τη Λοκομοτίβα χαστούκισε την διατροφολόγο της ομάδας.

Σάλος έχει ξεσπάσει και πάλι στην Κροατία.

Μετά το συμβάν με τους διαιτητές στο VAR που ξεστόμισαν ύβρεις για παίκτες στο ντέρμπι της Ντίναμο Ζάγκρεμπ με τη Ριέκα, η Χάιντουκ Σπλιτ καταγγέλει επίθεση διαιτητή στη διατροφολόγο της ομάδας!

Η Χάιντουκ το περασμένο Σάββατο ηττήθηκε εντός έδρας 2-1 για την 27η αγωνιστική από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ κι έμεινε στο -4 (55 βαθμούς) από την πρωτοπόρο Ριέκα (59 β.), ενώ τρίτη είναι η Ντίναμο Ζάγκρεμπ με 54 βαθμούς, αλλά κι έναν αγώνα λιγότερο. Το ματς ήταν επεισοδιακό και η Χάιντουκ στο 24’ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μικάνοβιτς με δεύτερη κίτρινη, ενώ ακυρώθηκε στο 55’ κι ένα γκολ του Λιβάγια.

Ο διαιτητής Ιγκόρ Πάγιατς και ο παρατηρητής Ιβάν Γιούρινα, έγραψαν στην έκθεσή τους ότι ο Πάγιας δέχθηκε επίθεση από μία άγνωστη γυναίκα. Κατήγγειλε ότι τον έσπρωξ, του έσκισε τη ζώνη με το σπρέι και την πέταξε στο πάτωμα. Η Χάιντουκ, ωστόσο, τοποθετήθηκε για το θέμα και υποστήριξε ότι ο διαιτητής χαστούκισε την διατροφολόγο, ενώ ζήτησε από τα πειθαρχικά όργανα ανάλογη τιμωρία.

Στην ανακοίνωση της Χάιντουκ αναφέρεται: «Σε σχέση με τα όσα αναφέρθηκαν ότι η διατροφολόγος Ντραγκάνα Σέκουλιτς Όλουγιτς, μετά την κόκκινη κάρτα στον βοηθό προπονητή της Χάιντουκ Ντράγκαν Μπλάτνιακ, φέρεται να έσπρωξε τον διαιτητή στο στήθος - στα αποδυτήρια - και να του έσκισε τη ζώνη με το σπρέι πετώντας τη στο πάτωμα, η Χάιντουκ επισημαίνει ότι η έκθεση του αξιωματικού ασφαλείας είναι εντελώς αναληθής.

Επιπλέον, από το βίντεο της κάμερας παρακολούθησης που τοποθετήθηκε στη φυσούνα του γηπέδου “Poljud”, το οποίο διατηρούμε το δικαίωμα να δημοσιοποιήσουμε, λόγω ενδιαφέροντος του κοινού, είναι προφανές όχι μόνο ότι η διατροφολόγος της Χάιντουκ Ντραγκάνα Σέκουλιτς Όλουγιτς δεν επιτέθηκε, αλλά ο διαιτητής Ιγκόρ Πάγιατς στην πραγματικότητα κινήθηκε πρώτος εναντίον της. Ήταν περίπου ένα μέτρο πίσω του εκείνη τη στιγμή και με το αριστερό του χέρι τη χτύπησε στο πρόσωπο. Σε κανένα σημείο του βίντεο δεν φαίνεται ότι η Ντραγκάνα τον έσπρωξε στο στήθος.

Η Χάιντουκ ζητά από τους αρμόδιους να κινήσουν επειγόντως πειθαρχική διαδικασία κατά του διαιτητή Ιγκόρ Πάγιατς για την προαναφερθείσα επίθεση στη διατροφολόγο μας».