Σκάνδαλο με τη Χρυσή Μπάλα: Παίκτης ισχυρίζεται ότι του άλλαξαν τις ψήφους για τους Μέσι και Κριστιάνο

Κριστιάνο Ρονάλντο & Λιονέλ Μέσι

i

Κριστιάνο Ρονάλντο & Λιονέλ Μέσι /©Photo by Valerio Pennicino - UEFA/UEFA via Getty Images/Ideal Images

Σκάνδαλο με τη Χρυσή Μπάλα: Παίκτης ισχυρίζεται ότι του άλλαξαν τις ψήφους για τους Μέσι και Κριστιάνο

Κώστας Τόπας 13:13 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:14 - 02.03.2023

Ο παλαίμαχος μέσος, Ζουβενάλ Εντιόγκο αποκάλυψε ότι οι ψήφοι του για τη Χρυσή Μπάλα τη σεζόν 2013-14 άλλαξαν, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Αντί για τους Ντρογκμπά και Ινιέστα ο φάκελος περιείχε τα ονόματα των Μέσι και Κριστιάνο.

Ο Ζουβενάλ Εντιόγκο, ο οποίος έπαιξε για ομάδες όπως τη Λεβάντε, την Αλαβές και την Τενερίφη, είχε δικαίωμα ψήφου για το βραβείο της Χρυσής Μπάλας το 2014, καθώς ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ισημερινής Γουινέας.

Ο 43χρονος πλέον Εντιόγκο, δήλωσε πως τότε είχε επιλέξει τον Ντιντιέ Ντρογκμπά και τον Αντρές Ινιέστα στην πρώτη τριάδα των επιλογών του. Ωστόσο, όταν κυκλοφόρησαν οι επίσημες ψηφοφορίες, προς έκπληξή του είδε ότι οι ψήφοι του άλλαξαν, καθώς ο φάκελος του έδειχνε ότι επέλεξε τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Από εκείνο το σημείο, ο παλαίμαχος μέσος έχει απορρίψει εντελώς τη σημασία των βραβείων και τονίζει ότι δεν έχουν «καμία αξία» για τον ίδιο.

«Αυτό που μπορώ να πω για αυτό το είδος βραβείων είναι ότι το 2013, ψήφισα τους τρεις παίκτες μου για τη Χρυσή Μπάλα, έστειλα τις ψήφους μου και στο τέλος, όταν δημοσιοποιήθηκε, η λίστα με όσους ψήφισαν ποιον, οι ψήφοι μου ήταν διαφορετικές. Ο φάκελος έλεγε ότι ψήφισα τον Μέσι, τον Κριστιάνο και δεν ξέρω ποιον άλλον, αλλά δεν ψήφισα κανέναν από αυτούς. Γι' αυτό λέω, δεν πιστεύω απολύτως τίποτα για αυτά τα βραβεία. Από τότε, σκέφτηκα ότι αυτά τα βραβεία δεν έχουν καμία αξία,, είπε ο Εντιόγκο στο «Gol Play», όπως μετέδωσε η ισπανική «AS».

Η Χρυσή Μπάλα είναι το μακροχρόνιο βραβείο του France Football αλλά εκείνη την εποχή συγχωνεύτηκε με τη FIFA. Για τη σεζόν 2013-14 Ο Ρονάλντο κέρδισε το βραβείο για δεύτερη φορά, με τον Μέσι να έρχεται δεύτερος και τον Φρανκ Ριμπερί τρίτο, ο οποίος εξακολουθεί να αισθάνεται αδικημένος.