Στο «στόχαστρο» της Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς ο Γιακουμάκης
i

Ο Γιώργος Γιακουμάκης/twitter

Στο «στόχαστρο» της Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς ο Γιακουμάκης

Sportal newsroom 13:21 - 08.01.2023 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 08.01.2023

Η Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς, ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Ιαπωνίας, έχει φτάσει ουσιαστικά σε συμφωνία με τη Σέλτικ για τον Γιώργο Γιακουμάκη, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Πολλά σενάρια κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα σχετικά με το μέλλον του Γιώργου Γιακουμάκη, με μόνο βέβαιο ως τώρα να είναι πως θα αποχωρήσει από τη Σέλτικ. Με αυτό το δεδομένο, ο Ελληνας επιθετικός έχει αποκτήσει αρκετούς «μνηστήρες». Πλέον, ως ενδεχόμενο υφίσταται και η μετακίνησή του στην Ασία.

Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ στην Ιαπωνία, η Ουράβα Ρεντ Ντάιαμονς, που χρηματοδοτείται από την Mitsubishi, προσπαθεί να αναβαθμίσει το ρόστερ της (μετά την ένατη θέση που κατέλαβε στο περυσινό πρωτάθλημα) και ουσιαστικά έχει φτάσει σε συμφωνία με τη Σέλτικ για την αγορά του Γιακουμάκη.

Οι Σκωτσέζοι, για να συναινέσουν σε παραχώρηση του πρώην παίκτη της ΑΕΚ αξιώναν περίπου 6-7 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που φαίνεται πως δεν είναι απαγορευτικό για τους Ιάπωνες, οι οποίοι όμως τώρα πρέπει να πείσουν και τον πρώην επιθετικό της ΑΕΚ να μετακινηθεί στην Άπω Ανατολή. Σκοπεύουν να το κάνουν προσφέροντάς του ένα συμβόλαιο που θα τον καλύπτει απόλυτα στο οικονομικό.

Η Σέλτικ απέκτησε τον Γιακουμάκη πριν από 18 μήνες από τη Φένλο και παρότι ο 28χρονος φορ αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τραυματισμών και το τελευταίο διάστημα θεωρείται εναλλακτική λύση (αφού δεν υπήρξε συμφωνία για ανανέωση του συμβολαίου του) έχει βοηθήσει τους «καθολικούς», σημειώνοντας 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.