Tέσσερις παίκτες της Stoiximan Super League ανάμεσα στα κορυφαία wonderkids παγκοσμίως

Ο Ντοη και ο Κωνσταντέλιας

Tέσσερις παίκτες της Stoiximan Super League ανάμεσα στα κορυφαία wonderkids παγκοσμίως

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:10 - 25.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:17 - 25.12.2023

Μέσα από στατιστικές μελέτες, το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών παρουσίασε τα κορυφαία wonder kids των ομάδων ανά τον κόσμο. Ανάμεσά τους έξι Έλληνες ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι τέσσερις αγωνίζονται στη Stoiximan Super League.

Το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών παρουσίασε μία στατιστική μελέτη, για τα κορυφαία ταλέντα των ομάδων ανά τον κόσμο. Ανάμεσά τους βρέθηκαν έξι Έλληνες ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι τέσσερις προέρχονται από τη Stoiximan Super League. 

© CIES

Σε πρώτο χρόνο, όσον αφορά τη θέση των στόπερ, η λίστα περιλάμβανε έναν ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και έναν του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τους Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και Ανδρέα Ντόη, οι οποίοι ανήκουν στα κορυφαία wonder kids του κέντρου της άμυνας. Ο μεν ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου» κατέλαβε την 18η θέση της κατάταξης, ενώ ο συμπατριώτης του βρέθηκε ακριβώς από κάτω.

© CIES

Στη θέση του αριστερού μπακ εκπροσώπηση είχε ο Βόλος, με τον Φώτη Κίτσο να βρίσκεται στην 18η θέση. Ο νεαρός αμυντικός συγκέντρωσε 66,7 πόντους στη σχετική βαθμολογία και έτσι αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία ταλέντα της θέσης στην οποία αγωνίζεται. 

© CIES

Τη 18η θέση κατέλαβε επίσης ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, όσον αφορά τους επιθετικούς μέσους. Ο ίδιος, μάλιστα, προσπέρασε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στον Άγιαξ και τη Σοσιεδάδ. Στην ίδια λίστα και ο 20χρονος Έλληνας, Χρήστος Ζαφείρης, ο οποίος διαπρέπει με τη φανέλα της Σλάβια Πράγας και που κατέλαβε την 24η θέση. 

«Το κάποτε ανερχόμενο αστέρι της Σάλκε ακολούθησε νομαδική καριέρα»: Αφιέρωμα της Daily Star έκανε αναφορά στον Κυριάκο Παπαδόπουλο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:40 - 25.12.2023

«Το κάποτε ανερχόμενο αστέρι της Σάλκε ακολούθησε νομαδική καριέρα»: Αφιέρωμα της Daily Star έκανε αναφορά στον Κυριάκο Παπαδόπουλο

Ένα εκτενές αφιέρωμα αναφορικά με το που βρίσκονται σήμερα τα wonder kids του Football Manager 2013 έκανε η Daily Star, συμπεριλαμβάνοντας τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Τέλος, όσον αφορά τη θέση του σέντερ φορ, η λίστα περιλάμβανε τον Γιώργο Κούτσια, ο οποίος αποτελεί σημαντικό «γρανάζι» των Σικάγο Φάιρ. Ο ίδιος πήρε μεταγραφή στο MLS τον περασμένο Φλεβάρη, με τον ΠΑΟΚ να τον παραχωρεί έναντι ενός ποσού κοντά στα τρία εκατ. ευρώ. 

© CIES