Ισόπαλο το ντέρμπι ανάμεσα σε Χανιά και Καλλιθέα - Συνεχίζει στο «κυνήγι» του Λεβαδειακού η ΑΕΛ
i

© Intime

Ισόπαλο το ντέρμπι ανάμεσα σε Χανιά και Καλλιθέα - Συνεχίζει στο «κυνήγι» του Λεβαδειακού η ΑΕΛ

Πάνος Κορομηλάς 17:05 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:15 - 04.02.2024

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι του νοτίου ομίλου της Super League 2 ανάμεσα σε Χανιά και Καλλιθέα (0-0). Στον βόρειο όμιλο, η ΑΕΛ επικράτησε με 2-0 της Κοζάνης και συνεχίζει την «καταδίωξη» του Λεβαδειακού που κέρδισε νωρίτερα.

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις είχε το πρόγραμμα της Super League 2. Το ντέρμπι κορυφής του νοτίου ομίλου ξεχώριζε από την αγωνιστική δράση, όμως δε δικαίωσε τις προσδοκίες, με τα Χανιά και την Καλλιθέα να αρκούνται στην ισοπαλία χωρίς τέρματα. Στον βόρειο όμιλο, η ΑΕΛ έκαμψε την αντίσταση της Κοζάνης και συνεχίζει την καταδίωξη του Λεβαδειακού. Ακόμη, σημαντικές νίκες πέτυχαν Ηλιούπολη και Απόλλων Πόντου, η κάθε ομάδα για τον δικό της στόχο.

Στα «περιβόλια» τα Χανιά φιλοξένησαν την Καλλιθέα με στόχο να πάρουν τη νίκη και να μειώσουν τη μεταξύ τους διαφορά. Από την πλευρά της, η Καλλιθέα πήγε στην Κρήτη έχοντας ως στόχο δύο αποτελέσματα και το πέτυχε.

Οι δύο ομάδες εξουδετερώθηκαν σε ένα σκληρό ματς, ήταν άστοχες στην τελική προσπάθεια και μοιραία οδηγήθηκαν στη λευκή ισοπαλία. Μια λευκή ισοπαλία, που αφήνει πιο ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους, που έφτασαν τους 37 βαθμούς. Στη τρίτη θέση έπεσαν τα Χανιά, μετά τη νίκη της Ηλιούπολης στην Πάτρα.

Οκτώ ματς χωρίς ήττα για τους πρωτοπορους που συνεχίζουν να διατηρούν σημαντική απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες τους.

ΑΕΛ - Κοζάνη 2-0

Συνεχίζει την «καταδίωξη» του Λεβαδειακού η ΑΕΛ, μετά την επικράτηση με 2-0 επί της Κοζάνης. Ο Ηλιάδης στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ και ο Παπαγεωργίου διεύρυνε το προβάδισμα της ομάδας του με τη συμπλήρωση 20 αγωνιστικών λεπτών.

Δεύτερη διαδοχική νίκη για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη που έφτασε τους 39 βαθμούς και παραμένει τρεις πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό. Από την άλλη, η Κοζάνη συνεχίζει στους 21 βαθμούς και την έκτη θέση του βόρειου ομίλου.

Απόλλων Πόντου - Καμπανιακός 2-0

Ο Απόλλων Πόντου επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες. Οι ουραγοί επικράτησαν με 2-0 του Καμπανιακού σε ένα ματς «ζωής και θανάτου» και για τις δύο ομάδες. Με τη νίκη αυτή, έφτασαν τους 11 βαθμούς, παραμένουν στην τελευταία θέση του ομίλου, όμως μείωσαν τη διαφορά από τον αντίπαλο τους στον έναν βαθμό.

Παναχαϊκή - Ηλιούπολη 1-2

Τέλος, σπουδαίο διπλό πήρε η Ηλιούπολη στην Πάτρα, επικρατώντας με 2-1 της Παναχαϊκής. Ο Μάντιτς έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 26ο λεπτό, όμως η απάντηση της αχαϊκής ομάδας ήταν άμεση. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πατρινός νίκησε τον Περιστερίδη και ισοφάρισε σε 1-1. 

Και ενώ όλα έδειχναν πως το ματς όδευε προς την ισοπαλία, ο Μπαρμπάρο βρήκε δίχτυα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και χάρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στην Ηλιούπολη, που την ανέβασε στην 2η θέση του ομίλου με 31 βαθμούς. Προσπέρασαν τα Χανιά οι φιλοξενούμενοι, μετά τη λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι.

Από την άλλη, ήταν μια σκληρή ήττα - πισωγύρισμα για την αχαϊκή ομάδα μετά την νίκη επί των Χανίων, η οποία την διατηρεί στην τελευταία θέση του νοτίου ομίλου.