Ξεκάθαρος ο ΚΑΠ για την αναβολή - Πότε θα γίνει η 14η αγωνιστική

Ξεκάθαρος ο ΚΑΠ για την αναβολή - Πότε θα γίνει η 14η αγωνιστική

Κώστας Τσιακλής 18:10 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:15 - 06.12.2023

Η αποχή των διαιτητών μετά τις απειλές που δέχθηκε ο Παπαπέτρου μεταθέτει τη 14η αγωνιστική για το επόμενο σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου.

Η 14η αγωνιστική, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα διεξαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο.

Οι διαιτητές μετά τις απειλές που δέχθηκε ο Τάσος Παπαπέτρου κατά της ζωής του και της οικογένειάς του, αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους κι έτσι το ερχόμενο σαββατοκύριακο δεν θα γίνουν αγώνες για τη Super League.

Η πρόθεση των διαιτητών, αλλά και των βοηθών στη μεγάλη κατηγορία να δηλώσουν ομαδικά κώλυμα για τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής είναι δεδομένη, όχι μόνο σε ένδειξη στήριξης στον Παπαπέτρου, ο οποίος ήταν ο διαιτητής στην αναμέτρηση Βόλος - Ολυμπιακός, αλλά και για να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας εις βάρος τους.. Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό είχε γίνει επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο κατάστημα του διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα σταματήσουν ποτέ αυτά τα γεγονότα που δυσφημίζουν το ποδόσφαιρό μας. Η απάντηση θα δοθεί στην πορεία, ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να είναι αισιόδοξος, αν δεν βρεθούν οι ένοχοι και δεν υπάρξει παραδειγματική τιμωρία.

Σε ό,τι αφορά την αγωνιστική, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον ΚΑΠ.

Στο άρθρο 22 παράγραφο 6, τονίζεται ότι αν η αγωνιστική αναβληθεί στο διάστημα του πρώτου γύρου, τότε θα είναι εμβόλιμη και το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με την αμέσως επόμενη. Αν, όμως, είναι στον δεύτερο γύρο, όπως συμβαίνει τώρα, αφού πρόκειται για την πρώτου του δεύτερου γύρου, τότε απλά θα μετακυλήσει χρονικά για την ερχόμενη εβδομάδα.

Σκληρή επιστολή από τους διαιτητές: «Δεν σφυρίζουμε μέχρι οι συνθήκες να καταστούν ομαλές για τη σωματική μας ακεραιότητα!»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:59 - 05.12.2023

Σκληρή επιστολή από τους διαιτητές: «Δεν σφυρίζουμε μέχρι οι συνθήκες να καταστούν ομαλές για τη σωματική μας ακεραιότητα!»

Οι διαιτητές με επιστολή τους ζήτησαν συνάντηση με τους Πρόεδρο ΕΠΟ, Πρωθυπουργό, Υπ. Δημοσίας Τάξεως και Υπουργό Αθλητισμού, ενώ τόνισαν ότι δεν πρόκειται να σφυρίξουν ματς μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα.

Αυτό σημαίνει ότι αν οι διαιτητές αποφασίσουν από την επόμενη εβδομάδα να επιστρέψουν στα γήπεδα, τότε η 14η αγωνιστική θα γίνει το ερχόμενο σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου κι ενδεχομένως να μπουν και παιχνίδια και Δευτέρα. Φυσικά, οι τέσσερις ευρωπαίοι θα παίξουν Κυριακή ή Δευτέρα. Αν γίνονταν κανονικά τα ματς ήταν προγραμματισμένο ο Παναθηναϊκός να παίξει Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Στις 14 του μήνα, όμως, θα διεξαχθούν τα τελευταία ματς των ομίλων, οπότε το «τριφύλλι» και οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ θα παίξουν Κυριακή 17/12 ή τη Δευτέρα 18 του μήνα.

Αναλυτικά στην παράγραφο 6 τονίζεται: «Σε περίπτωση αναβολής μίας ή περισσοτέρων αγωνιστικών των πρωταθλημάτων της Super League 1 και Super League 2, αν αυτές λάβουν χώρα στον α' γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις επόμενες (μη αναβληθείσες αγωνιστικές) και η αναβληθείσα αγωνιστική ορίζεται σε εμβόλιμες ημερομηνίες, εκτός εάν πρόκειται για την τελευταία αγωνιστική του α' γύρου, οπότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με αυτή. 

Αν, αντιθέτως, η αναβολή λάβει χώρα στον β' γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται υποχρεωτικά με την αναβληθείσα αγωνιστική και μετακυλίονται συναφώς οι χρονικά επόμενες αγωνιστικές. Η πρόβλεψη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει ωσαύτως και στις περιπτώσεις αναβολής αγωνιστικών των play offs, play outs, άλλων αγώνων κατάταξης και μπαράζ ακόμη κι αν αυτά διεξάγονται με σύστημα γύρων. Στα λοιπά πρωταθλήματα αποφασίζει η εκάστοτε διοργανώτρια αρχή.

Ειδικά ως προς τη Super League 1, σε κάθε περίπτωση η απόφαση μιας διοργανώτριας αρχής περί αναβολής μίας ή περισσότερων αγωνιστικών απαιτεί πλειοψηφία 2/3 των παρόντων μελών του Δ.Σ. αυτής».