Το big-5 της Super League σε «φουλ» δράση

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

i

© Intime

Το big-5 της Super League σε «φουλ» δράση

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:04 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:09 - 03.09.2023

Μετά την ισοπαλία στην Τούμπα ανάμεσα σε Πανσερραϊκό και Παναιτωλικό (1-1), η δράση στη Super League συνεχίζεται με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τις «μάχες» του big-5.

Η δράση της Stoiximan Super League συνεχίζεται και πλέον σειρά παίρνουν οι αναμετρήσεις του big-5 του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα της σημερινής μέρας (3/9) θα ανοίξουν οι εντός έδρας αναμετρήσεις του Ολυμπιακού και του Άρη, αλλά και η δύσκολη εκτός έδρας αποστολή του ΠΑΟΚ στην Κρήτη. 

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα υποδεχτεί τη Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης» (20:00), με μοναδικό στόχο τη νίκη και τη συνέχεια στο αήττητο σερί. Οι Πειραιώτες προέρχονται από την πρόκριση στη Σερβία απέναντι στην Τσουκαρίτσκι, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική είχαν εύκολο έργο απέναντι στον Ατρόμητο (4-0). Από την άλλη, η ομάδα της Φθιώτιδας ταξίδεψε στον Πειραιά με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, μετά την σπουδαία νίκη κόντρα στον Άρη (1-0).

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ολυμπιακός (Ντ. Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Φρέιρε, Πορόσο, Ορτέγκα, Καμαρά, Έσε, Μασούρας, Σκάρπα, Φορτούνης, Ελ Αραμπί

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Πάβλοβετς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μαρτίνεθ, Στάνκο, Νούνιες, Τσιλούλης, Σλίβκα, Καρλίτος

Την ίδια ώρα (20:00), ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΟΦΗ, σε ένα δύσκολο τεστ για τον Δικέφαλο. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου διανύει εξαιρετική περίοδο καθώς εκτός από τις τρεις συνεχόμενες προκρίσεις στην Ευρώπη που έστειλαν την ομάδα στους ομίλους του Conference League, οι «ασπρόμαυροι» έχουν κάνει και το απόλυτο στη Super League (2/2). Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα της Κρήτης προέρχεται από την βαριά ήττα στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα (3-0) και ψάχνει την αντίδραση.  

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς - Βούρος, Λαμπρόπουλος, Καρώ - Λάρσον, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Μπάκιτς, Θοράρινσον - Φελίπε, Ντίκο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Τσιγγάρας, Σβαμπ – Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μουργκ – Τόμας.

Την ίδια ώρα (20:00) στη θεσσαλονίκη, ο Άρης θα ψάξει το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα. Με τον Άκη Μάντζιο πλέον στον πάγκο, οι «κιτρινόμαυροι» θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Αστέρα Τρίπολης σε ένα ματς δίχως... αύριο για τους γηπεδούχους. 

Μετά τις δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές, ο Άρης θέλει να αντιδράσει απέναντι στους Αρκάδες και να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη. Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς επικράτησε του ΟΦΗ με 3-0 και πλέον με τη ψυχολογία στα... ύψη θέλει να κάνει τη «ζημιά» στους Θεσσαλονικείς.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης – Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Φεράρι – Ντουκουρέ, Τζούρασεκ, Νταρίντα – Κάρλσον, Μορόν, Ζαμόρα. 

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος – Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες – Αλάγκμπε, Μουνάφο – Κρέσπι, Μπαρτόλο, Σίτο – Μιριτέλο.

Στις 21:30, Βόλος και ΑΕΚ θα κοντραριστούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με αμφότερο στόχο την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Από τη μία οι Θεσσαλοί γνώρισαν την ήττα στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό (3-0) την περασμένη αγωνιστική, ενώ η Ένωση έμεινε ισόπαλη στην OPAP Arena κόντρα στον Πανσερραϊκό (1-1). Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προέρχεται από τον πικρό αποκλεισμό από την Αντβέρπ, ο οποίος στέρησε από την ομάδα την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. 

Πιθανές ενδεκάδες:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Σιαμπάνης, Άλχο, Κρούζλιακ, Σιέλης, Λούνα, Κόμπα, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Ντέλετιτς, Μαχαίρας, Μραζ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον, Τσούμπερ, Πόνσε.

Τέλος, το πρόγραμμα της ημέρας κλείνει η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στους Ζωσιμάδες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (21:45). Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς γνώρισε τον αποκλεισμό από την Μπράγκα την περασμένη Τρίτη (29/8) κι έμεινε εκτός συνέχειας από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στην Ήπειρο με σκοπό να κάνουν το 2/2 στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ από την άλλη ο «Άγιαξ της Ηπείρου» την περασμένη αγωνιστική έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό (0-0)

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα, Τζίμας, Κόντε, Παμλίδης.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν, Μαντσίνι, Μπερνάρ, Αϊτόρ, Ιωαννίδης.