Η σημαντική διαφορά που αυξάνει τον φόβο για αδιάφορα playoff φέτος

Άλχο - Πάλμα

i

©Intime

Η σημαντική διαφορά που αυξάνει τον φόβο για αδιάφορα playoff φέτος

Κώστας Τσιακλής 18:41 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:42 - 18.08.2023

Η Super League αρχίζει με μια σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρσι και ο φόβος για αδιάφορα playoff αυξάνεται.

Η νέα αγωνιστική περίοδος στη Super League ξεκινάει απόψε στις 21:00 με τον αγώνα του Βόλου με τη Λαμία. Η φετινή σεζόν είναι εντελώς διαφορετική μιας και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι μόνο τέσσερα, κάτι που αυξάνει το ενδεχόμενο να δούμε αδιάφορα playoff.

Οι υποχρεώσεις των μεγάλων ομάδων έχουν ήδη ξεκινήσει με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ωστόσο στην αγωνιστική δράση μπαίνουν πλέον και οι υπόλοιπες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος αφού το βράδυ της Παρασκευής (18/08) ξεκινάει η Super League με τον αγώνα Βόλος-Λαμία που είναι προγραμματισμένος να αρχίσει στις 21:00

Την περασμένη σεζόν είδαμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών με τον τίτλο να «κλειδώνει» την τελευταία αγωνιστική ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρχε και για την κατάληψη των υπόλοιπων θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη. Επιπλέον δράμα υπήρχε και στα χαμηλά στρώματα με τον υποβιβασμό να κρίνεται επίσης στην τελευταία αγωνιστική.

Η φετινή περίοδος όμως έχει μια βασική διαφορά σχετικά με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Σε αντίθεση με πέρσι (που βγήκαν 5 ομάδες), στην Ευρώπη θα βγουν τέσσερις ομάδες. Ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο κυπελλούχος θα αγωνιστούν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν θα υπάρξει δεύτερος εκπρόσωπος στο Champions League αλλά όυτε και κάποια ομάδα θα παίξει στο Europa League.

Αυτό το γεγονός όπως το αντιλαμβανόμαστε δημιουργεί και ένα φόβο για τα playoff, τα οποία μπορεί να είναι τελικά αδιάφορα τουλάχιστον για την Ευρώπη. Πέρσι υπήρξε μια τεράστια διαφορά μεταξύ του 4ου ΠΑΟΚ και του 5ου Άρη. Ο «δικέφαλος του βορρά» ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με 54 βαθμούς ενώ οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μόλις 40 βαθμούς και βρίσκονταν στο -14 από την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αν κάτι τέτοιο επαναληφθεί και φέτος σημαίνει ότι τουλάχιστον οι δύο τελευταίες ομάδες της εξάδας θα είναι αδιάφορες. Υπάρχει και ένα σενάριο που θέλει και την 4η ομάδα της βαθμολογίας αδιάφορη (αφού μόνο τρεις βγαίνουν στην Ευρώπη από το πρωτάθλημα) ωστόσο αυτό μοιάζει να είναι πολύ απομακρυσμένο αυτή τη στιγμή. Αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως η ομάδα που θα τερματίσει 4η θα βγει στην Ευρώπη αν ο κυπελλούχος είναι ένας από τους πρώτους τρεις της βαθμολογίας.