Η διευκρίνηση της Super League για το δημοσίευμα του Kicker

Super League

i

© Intime

Η διευκρίνηση της Super League για το δημοσίευμα του Kicker

Sportal newsroom 19:11 - 09.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:40 - 16.05.2024

Η Superleague έκανε μια διευκρίνηση ως προς τα όσα αναφέρθηκαν στο δημοσίευμα του Kicker για τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα ελληνικά γήπεδα.

Τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα ελληνικά γήπεδα είναι σε ισχύ από σήμερα (9/4) και το Kicker αποφάσισε να κάνει ένα αφιέρωμα για τη νέα πραγματικότητα στην Ελλάδα και το ποδόσφαιρο. Μεταξύ άλλων στο γερμανικό περιοδικό μίλησε και ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, ο οποίος σχολίασε πως αυτά τα νέα μέτρα είναι μια win-win κατάσταση.

Ωστόσο η Λίγκα με διευκρίνησή της σχολίασε ότι ένα από αυτά που γράφτηκαν δεν ειπώθηκαν ποτέ. Ενώ τονίζεται πως αρκετά από αυτά που έχουν γραφτεί είναι συμπεράσματα από τους δημοσιογράφους του Μέσου.

Η πραγματική άποψη του προέδρου της Λίγκας είναι: «Το φετινό Πρωτάθλημα είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά στα 65 χρόνια της Α’ Εθνικής/Super League, ίσως στην πιο αμφίρροπη κι ενδιαφέρουσα μάχη τίτλου στην Ευρώπη αυτή την αγωνιστική περίοδο, με τέσσερις διεκδικητές του Τίτλου, επί συνόλου 14 συλλόγων που απαρτίζουν τη Super League, να κάνουν μια άκρως ανταγωνιστική διαδρομή, τόσο στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, όσο και σε αυτές τις πρώτες τέσσερις στροφές των Stoiximan Super League Playoffs».

Τι γράφτηκε στο αφιέρωμα:

«Για να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον στα γήπεδα, πρέπει να συνεργαστούμε όλοι. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία εσωτερικής ασφάλειας, ψηφιοποίηση και αθλητισμός. Επειδή όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο .Η σημερινή κατάσταση στα γήπεδα φαίνεται να αποδεικνύει και τους δύο δίκιο. Υπήρχαν περισσότεροι από 30.000 οπαδοί στο κορυφαίο παιχνίδι της Αθήνας, 10.000 φίλαθλοι στη Λαμία, συμπεριλαμβανομένων 500 οπαδών του Ολυμπιακού για πρώτη φορά - όλοι ήρεμοι και χωρίς σημαντικά επεισόδια.

Δεν ρίχτηκε ούτε ένα καπνογόνο σε κανένα από τα επτά γήπεδα της πρώτης κατηγορίας. Ούτε τα προηγουμένως μάλλον αβλαβή φλιτζάνια μπύρας, τα μπουκάλια νερού, ούτε καν ένας αναπτήρας. Ήδη μια τεράστια νίκη. Και το ίδιο το άθλημα φροντίζει τα υπόλοιπα. Γιατί κανείς δεν θέλει να ρισκάρει το επόμενο παιχνίδι ή ακόμα και την απόφασή του τίτλου που πλησιάζει στην πιο συναρπαστική κούρσα τίτλο από το 1980. Μια win-win κατάσταση. Στην πραγματικότητα, μια κατάσταση win-win-win για τους φίλους του ποδοσφαίρου, το πρωτάθλημα και την κυβέρνηση».