Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει επειδή η Αστυνομία δεν έκανε τη δουλειά της

Το «Απόστολος Νικολαΐδης»

i

Intime

Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει επειδή η Αστυνομία δεν έκανε τη δουλειά της

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:20 - 09.04.2024 / Ανανεώθηκε: 02:38 - 17.05.2024

Η Κυβέρνηση υποχρέωσε τις ΠΑΕ να εγκαταστήσουν πανάκριβα συστήματα καμερών στα γήπεδα τους, για να συνεχίσει η Αστυνομία να μην αξιοποιεί το υλικό και να αφήνει ανενόχλητους τους παραβατικούς. Αύριο το πρωί η απολογία του Παναθηναϊκού στη ΔΕΑΒ.

Με τον νέο αθλητικό νόμο που έχει τεθεί σε ισχύ, η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας έχει ενεργή ανάμειξη στη Stoiximan Super League, επιβάλλοντας ποινές. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε στην πρεμιέρα των Play Offs κεκλεισμένων των θυρών με απόφαση του συγκεκριμένου οργάνου, ενώ ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει πρόστιμο 30.000 ευρώ για κορεό των οπαδών του στην αναμέτρηση με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Πάντως, το Τριφύλλι έχει πιο σοβαρά μπλεξίματα με τη ΔΕΑΒ. Την Τετάρτη στις 10π.μ., οι «πράσινοι» θα παρουσιαστούν ενώπιον της Επιτροπής, για να απολογηθούν για την απόπειρα 100 οπαδών τους να εισέλθουν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» χωρίς εισιτήριο, πριν από το ματς με την ΑΕΚ. Με 20 εξ΄αυτών να πετυχαίνουν τον σκοπό τους και να εισέρχονται παράνομα στη Θύρα 13.

Αυτά αναφέρει η έκθεση της Αστυνομίας, με βάση την οποία η ΔΕΑΒ κάλεσε τον Παναθηναϊκό σε απολογία. Η τιμωρία θεωρείται αναπόφευκτη, με την πιο ήπια να προβλέπει πρόστιμο και την πιο αυστηρή κλείσιμο των κερκίδων του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για δύο αγωνιστικές.

Με εκτιμήσεις νομικών κύκλων, η ΔΕΑΒ δεν θα εξαντλεί την αυστηρότητα της στο πρώτο παράπτωμα παραβίασης του νέου αθλητικού νόμου. Στο Τριφύλλι επικρατεί αισιοδοξία πως η Επιτροπή θα επιβάλλει υψηλό πρόστιμο, ενώ στο απευκταίο σενάριο θα διαταχθεί το κλείσιμο της Θύρας 13 για ένα παιχνίδι.

Όταν δεν σε αφήνουν να μαρκάρεις, τότε δέχεσαι φάσεις

Όταν δεν σε αφήνουν να μαρκάρεις, τότε δέχεσαι φάσεις

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αντιμετώπισαν σοβαρές δυσκολίες στο να αμυνθούν στο «Κλεάνθης Βικελίδης», επειδή ο ανεκδιήγητος διαιτητής Στάβρεφ δεν τους το επέτρεψε, σφυρίζοντας ανύπαρκτα και ανάποδα φάουλ υπέρ του Άρη. Πρόκειται για μία κρίσιμη λεπτομέρεια, που εντέχνως παραλείπεται.

Δεύτερο ερώτημα είναι πότε θα εκδοθεί η απόφαση της ΔΕΑΒ, αφού το πλαίσιο λειτουργίας της δεν ορίζει χρονικές προθεσμίες. Η ΔΕΑΒ μπορεί είτε να αποφασίσει επιτόπου, οπότε ο Παναθηναϊκός θα εκτίσει στο παιχνίδι με τη Λαμία την Κυριακή 14 Απριλίου ή θα πληρώσει στο σενάριο του προστίμου. Διαφορετικά, οποιαδήποτε ετυμογηρία σχετίζεται με κλείσιμο θύρας ή εξέδρας, θα μεταφερθεί για τον αγώνα του Τριφυλλιού με τον Άρη.

Πάντως, η Αστυνομία για άλλη μία φορά δεν εκτέλεσε τα καθήκοντα της. Η Κυβέρνηση υποχρέωσε τις ΠΑΕ να εγκαταστήσουν υπερσύγχρονο και πανάκριβο σύστημα καμερών, με το πρόσχημα για να εντοπίζονται οι δράστες παραβατικών συμπεριφορών. Παρότι η ΕΛΑΣ έχει όλο το υλικό, δεν έχει προβεί ούτε σε μία συλληψη και οι ομάδες πληρώνουν την ανεπάρκεια των αστυνομικών αρχών.