Δε θα αλλάξει το παιχνίδι του ο Ολυμπιακός με τη Φενέρμπαχτσε

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ/©Intime

Δε θα αλλάξει το παιχνίδι του ο Ολυμπιακός με τη Φενέρμπαχτσε

Διονύσης Βερβελές 18:10 - 09.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:14 - 13.05.2024

Ο στόχος του Ολυμπιακού θα είναι και πάλι η πίεση ψηλά…

Από την πρώτη στιγμή που έγινε η κλήρωση όλοι είπαν πως ο Ολυμπιακός δεν έχει εύκολο έργο απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Μία ομάδα με τεράστιο μπάτζετ, αρκετά γνωστά ονόματα από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και γενικότερα ένα κλαμπ που εδώ και χρόνια βρίσκεται ψηλά τόσο στην Τουρκία όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Φυσικά ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει δείξει ότι απέναντι σε τέτοιες ομάδες αντιδρά σωστά και είναι σίγουρα πιο συγκεντρωμένος στο στόχο του, να πάρει δηλαδή την πρόκριση για την επόμενη φάση. Έτσι και τώρα απέναντι στους Τούρκους οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν χαμηλά τους τόνους και πηγαίνουν με τη νοοτροπία του αουτσάιντερ να παίξουν και σε αυτό το νοκ άουτ ζευγάρι.

Παράλληλα, ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, από την πρώτη κιόλας προπόνηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, έδειξε πως δεν έχει σκοπό να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του. Θα κρατήσει την ίδια τακτική που έχει μέχρι τώρα τόσο σε ματς του πρωταθλήματος, όσο και στις προηγούμενες αναμετρήσεις στην Ευρώπη.

Η οδηγία είναι ξεκάθαρη, «πάμε για πίεση ψηλά». Είναι κάτι που το λέει συνέχεια αυτό ο Μεντιλίμπαρ και όπως φαίνεται το ίδιο πλάνο θα εφαρμόσει και απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Δεν έχει σκοπό να αλλάξει την τακτική του για τους Τούρκους, τουλάχιστον μέσα στο Καραϊσκάκη. Και αναλόγως το αποτέλεσμα θα πράξει και στην Τουρκία, στο δεύτερο ματς της προημιτελικής φάσης.

Για αυτό και οι αλλαγές

Ο λόγος που ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε και σε αρκετές αλλαγές βασικών ποδοσφαιριστών στο ματς με τη Λαμία ήταν και αυτός. Ότι θέλει να είναι οι παίκτες του με «φρέσκα» πόδια, έτσι ώστε να μπορέσουν να αντέξουν στον υψηλό ρυθμό του αγώνα και να κρατήσουν αυτήν την οδηγία για το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Την οδηγία της πίεσης ψηλά και να καλύπτει η ομάδα τους χώρους σε όλο το γήπεδο, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν κενά ανάμεσα στις γραμμές των «ερυθρόλευκων» όπως ακριβώς είχε γίνει στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σημασία έχει άλλωστε η ομάδα να δείξει αλλαγή εικόνας και συμπεριφοράς, μπροστά στον κόσμο της. Αυτή τη φορά, το πρώτο ματς μπορεί να δείξει το δρόμο…