Σείστηκε το γήπεδο: Ο Έρικσον επέστρεψε για να αποθεωθεί στη Γκέτεμποργκ και «λύγισε» (vid)

Σβεν Γιόραν Έρικσον

Σείστηκε το γήπεδο: Ο Έρικσον επέστρεψε για να αποθεωθεί στη Γκέτεμποργκ και «λύγισε» (vid)

Κώστας Τόπας 14:44 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:47 - 21.04.2024

Ο Σβεν Γιόραν Έρικσον, ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του και τιμήθηκε στον αγώνα της Γκέτεμποργκ, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, μετά το συγκινητικό αφιέρωμα που του επιφύλαξαν.

Τον Ιανουάριο οι φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο έμειναν σοκαρισμένοι όταν ο Σβεν Γιόραν Έρικσον ανακοίνωσε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο. Ο πρώην Σουηδός τεχνικός διαγνώστηκε αφού κατέρρευσε μετά από τρέξιμο πέντε χιλιομέτρων και παραδέχτηκε ότι μάλλον έχει μόνο ένα χρόνο ζωής.

Προπονητές και παίκτες απέτισαν φόρο τιμής στον 76χρονο, ο οποίος ήταν προπονητής στη Σαμπντόρια, τη Λάτσιο, την Αγγλία και την Μάντσεστερ Σίτι κατά τη διάρκεια μιας προπονητικής καριέρας 42 ετών. Από τον Ιανουάριο ο Έρικσον έχει επισκεφτεί αρκετές από τις πρώην ομάδες του για να αποχαιρετήσει και να δώσει στους οπαδούς την τελευταία ευκαιρία να τον ευχαριστήσουν.

Ατζούν: «Ο Μαρινάκης μου είπε ότι δεν έχει ακούσει ξανά τόσο θόρυβο σε γήπεδο»
CONFERENCE LEAGUE

13:07 - 21.04.2024

Ατζούν: «Ο Μαρινάκης μου είπε ότι δεν έχει ακούσει ξανά τόσο θόρυβο σε γήπεδο»

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί μίλησε για την αγάπη που τρέφει για τη Φενέρμπαχτσε αλλά και για τον διάλογο που είχε με τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη κατά τη διάρκεια της ρεβάνς μεταξύ της τουρκικής ομάδας και των Πειραιωτών στο «Σαρατσόγλου».

Ο Σουηδός είχε επίσης την ευκαιρία να καθίσει στον πάγκο και να καθοδηγήσει τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», κάτι που πάντα ονειρευόταν ως παιδικός οπαδός της Λίβερπουλ. Ο Έρικσον ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου της ομάδας θρύλων των «Reds» που κέρδισε την αντίστοιχη ομάδα του Άγιαξ, τον περασμένο μήνα.

Επιπλέον πιο συγκινητικές σκηνές διαδραματίστηκαν το Σάββατο (20/04), όταν ο Έρικσον επέστρεψε στην πρώην ομάδα του, Γκέτεμποργκ, στην πατρίδα του, τη Σουηδία. Ο πρώην προπονητής της Αγγλίας προπονούσε τον σύλλογο μεταξύ 1979 και 1982 στη δεύτερη μόλις δουλειά του ως προπονητής και κέρδισε θρυλική θέση αφού τους οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA το 1982, το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ομάδας.

Ο Έρικσον τιμήθηκε ενόψει της αναμέτρησης που έληξε ισόπαλη (1-1) μεταξύ Γκέτεμποργκ και Νόρκεπινγκ και προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Ο 76χρονος οδήγησε τις δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο και χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Ο Έρικσον έγινε συγκινημένος καθώς οι υποστηρικτές του υποδέχθηκαν με συνθήματα καθώς και κρατώντας ένα κορεό που τον απεικόνιζε ως παίκτη στα νιάτα του. Στη συνέχεια, ο εκφωνητής του γηπέδου πέρασε από την αρχική ενδεκάδα του Γκέτεμποργκ και προς χαρά του Έρικσον, τελείωσε τις συνθέσεις ανακοινώνοντας το όνομά του στο πλήθος.