Τα έξι τετ α τετ του Αλμέιδα, πριν υπογράψει το νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ

Τα έξι τετ α τετ του Αλμέιδα, πριν υπογράψει το νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 08:25 - 14.01.2023 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 14.01.2023

Ο Αλμέιδα υπέγραψε πριν λίγες μέρες ένα νέο συμβόλαιο ζωής με την ΑΕΚ. Αλλά πριν το κάνει είχε έναν πολύ σημαντικό κύκλο συζητήσεων με την ποδοσφαιρική του... οικογένεια.

Αυτό το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Ματίας Αλμέιδα με την ΑΕΚ την περασμένη Τρίτη, είχε προαναγγείλει ήδη από το καλοκαίρι πως θα το διεκδικήσει. «Θέλω να πείσω τον πρόεδρο να μου προτείνει δεκαετές συμβόλαιο» είχε πει χαρακτηριστικά ο Αργεντίνος τεχνικός. 

Επίσης ήταν ξεκάθαρο πως το ήθελε πολύ. «Στην ΑΕΚ ήρθα για να μείνω πολλά χρόνια» είχε τονίσει στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη. Όπως και να έχει όμως, ήταν μια απόφαση ζωής, καθώς πρόκειται για συμβόλαιο μέχρι και το 2028. Και όχι μόνο για τον ίδιο. 

Ο Αλμέιδα ούτε δουλεύει μόνος του, ούτε ήρθε στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ μόνος του, ούτε λειτουργεί ως μονάδα. Έχει το τιμ του. Κάποιος μπορεί να σκεφτεί πως όλοι οι προπονητές έχουν τους συνεργάτες του, όμως για τον «Πελάδο» αυτό το τιμ είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι μια ομάδα που δεν «σπάει», είναι μια οικογένεια. Γι' αυτό και μια τόσο σοβαρή απόφαση, δεν θα μπορούσε να ληφθεί άνευ συζήτησης με την... οικογένεια. 

Είναι δεδομένο πως πριν βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ, ο Αλμέιδα έκανε συζήτηση και με τους έξι συνεργάτες του. Με την ομάδα. Όχι για να πάρει έγκριση. Δεν λειτουργεί έτσι. Αλλά για κάτι στο οποίο θα είναι όλοι μαζί. Και φυσικά ο Αργεντινός τεχνικός, τους ήθελε όλους μαζί του. 

Όπως συνέβη και στην πρώτη συμφωνία, στο πρώτο συμβόλαιο που έκανε με την ΑΕΚ. Στην πρώτη συνάντηση που έκανε ο Αλμέιδα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, λίγο πριν το Πάσχα πέρυσι, υπήρχε ένας και μόνος όρος για να προχωρήσει η συνεργασία. Αυτή η συμφωνία, θα έπρεπε να περιλαμβάνει και όλο το τιμ του. Ούτε έναν λιγότερο.

Μάλιστα η επιμονή που είχε ο Αλμέιδα σ' αυτό και το γεγονός πως ήταν διατεθειμένος ακόμα και να ρισκάρει μια δουλειά που ήθελε πολύ, αν επρόκειτο να «σπάσει» η ομάδα, ήταν απ' αυτά που έκαναν εξαιρετική εντύπωση στον Μελισσανίδη. 

Ενώ στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έκανε ο Αργεντινός τεχνικός, ως προπονητής πλέον της ΑΕΚ, είχε τονίσει πως αισθάνεται μεγάλη ευθύνη για το πως θα πάει και αν θα πετύχει η δουλειά, καθώς έφερε μαζί του στην Ελλάδα έξι ανθρώπους. Ακόμα έξι οικογένειες μαζί με την δική του. 

Βεβαίως ο Αλμέιδα συμπεριφέρεται και λειτουργεί, σαν να είναι μια οικογένεια με τους συνεργάτες του. Εξάλλου με εξαίρεση τον Ντάνιελ Βέγκα που εντάχτηκε στο τιμ του λίγο πριν έρθει στην ΑΕΚ, μ' όλους τους υπόλοιπους μετρά πολλά χρόνια και πολλά χιλιόμετρα συνεργασίας. 

Με τον Κάρλος Ρόα και τον Γκίντο Μπονίνι είναι μαζί από το μακρινό 2011, με τον Ομάρ Ζαρίφ από το 2015, ενώ ο Φάμπιο Αλβάρες και ο Ογκουστίν Σαλαζάρ μπήκαν στον τιμ του το 2017 και 18 αντίστοιχα. 

Ο Αλμέιδα όταν μπαίνει στο προπονητικό των Σπάτων τους αντιμετωπίζει σαν συνεργάτες στους οποίους έχει τυφλή εμπιστοσύνη. Κομμάτια της προπόνησης τα αναλαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο συνεργάτες του, χωρίς να επεμβαίνει καθόλου ο Αργεντινός τεχνικός τεχνικός. 

Ενώ έξω από το γήπεδο, τους βλέπει σαν οικογένεια. Μαζί πέρασαν όλες τις γιορτές. Με τον Αλμέιδα να τους καλεί και στα γενέθλιά του και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο δικό του σπίτι εδώ στην Αθήνα, μαζί με τις οικογένειες τους και έχοντας κάνει μόνος του όλες τις προετοιμασίες.