ΑΕΚ: Το μήνυμα του Φερνάντες στον Αλμέιδα
i

Πάολο Φερνάντες/©intime

ΑΕΚ: Το μήνυμα του Φερνάντες στον Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 08:21 - 13.01.2023 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 13.01.2023

Ο Φερνάντες έδειξε πως είναι ξανά έτοιμος για να κτυπήσει την πόρτα της βασικής ενδεκάδας της ΑΕΚ

Αυτή την εβδομάδα μεταξύ 3 και 10 Ιανουαρίου, είναι βέβαιο πως ο Πάολο Φερνάντες θα την θυμάται για όλη του την ζωή. Όχι μόνο επειδή ήταν τα πρώτα του παιχνίδια με την φανέλα της ΑΕΚ. Αλλά επειδή μέσα σε περίπου μια εβδομάδα, πρόλαβε να τα ζήσει... όλα. 

Ντεμπούτο με κακή δική του εμφάνιση και ήττα της ομάδας στα Γιάννενα, νίκη σε ντέρμπι κορυφής με τον ίδιο να κάνει τρομερά πράγματα ερχόμενος από τον πάγκο και όμορφο ποδόσφαιρο με Κηφισιά και εκείνον με τον τίτλο του mvp. Από την απόλυτη απογοήτευση, στην απόλυτη χαρά. 

Είναι δεδομένο πως για τον Φερνάντες, η αγωνιστική εικόνα του στα Γιάννενα ήταν δυνατό... τράνταγμα. Πολύ περισσότερο για τον Ματίας Αλμέιδα που του εμπιστεύτηκε θέση στην βασική ενδεκάδα, αμέσως μόλις απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στα επίσημα ματς της ΑΕΚ. Και που αυτό που είχε δει ο Αργεντινός τεχνικός από τον Ισπανό τόσο στις προπονήσεις, όσο και στην μίνι χειμερινή προετοιμασία στην Ολλανδία, ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό. 

Μάλιστα η εικόνα που έδειξε ο Φερνάντες στα Γιάννενα, ήταν και ο βασικός λόγος που δεν μπόρεσε να διεκδικήσει θέση βασικού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τέσσερις ημέρες αργότερα. Για το δεξί άκρο της επίθεσης ο Αλμέιδα περισσότερο τον Ισπανό υπολόγιζε. Αλλά η εμφάνιση στο ματς με τον ΠΑΣ, σε σχέση και μ' αυτό που είχε δείξει ο Άμραμπατ, δεν του επέτρεπαν να προχωρήσει έτσι. 

Ο Φερνάντες όχι απλώς το κατάλαβε. Έδειξε και έτοιμος ψυχολογικά να βγάλει αμέσως αντίδραση ποδοσφαιρική. Στο ντέρμπι μπήκε ως αλλαγή και μόνο με την ενέργεια που έκανε στην φάση που κέρδισε το πέναλτι, απέδειξε πως έχει τον χαρακτήρα για να φορά την φανέλα της ΑΕΚ. Πολλω δε μάλλον από την στιγμή που δεν έκανε καν μόνο αυτό, στο διάστημα που αγωνίστηκε. 

Θέση στο βασικό σχήμα ο Φερνάντες πήρε και πάλι στο προχθεσινό ματς με την Κηφισιά. Ωστόσο αυτό θα μπορούσε να μην συνδέεται με την εικόνα του στο ντέρμπι, αλλά με την ανάγκη του Αλμέιδα για rotation. Ίσως να ήταν και έτσι, αλλά τον Ισπανό δεν τον απασχολούσε ιδιαίτερα. Μπήκε στο γήπεδο και έκανε ένα εξαιρετικό 90άλεπτο, όντας από ο κορυφαίος του γηπέδου. 

Είναι πλέον πολύ ξεκάθαρο το μήνυμα που έχει στείλει ο Φερνάντες στον Αλμέιδα στα δυο τελευταία παιχνίδια. Είναι και πάλι έτοιμος, να κτυπήσει την πόρτα της ενδεκάδας, ως βασική αγωνιστική επιλογή του προπονητή. Για την ακρίβεια, είναι ίσως πιο έτοιμος, απ' ότι πριν από το ματς με τον ΠΑΣ και έχοντας κάνει μόνο προπονήσεις με την ΑΕΚ. 

Αυτά τα τρία συνεχόμενα επίσημα παιχνίδια, τον έχουν βοηθήσει πολύ τον Φερνάντες. Ακόμα και το ματς στα Γιάννενα που είχε κακή εμφάνιση, πολύ καλό του έκανε του Ισπανού. Μέσα σε κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα, ο Ισπανός είχε περισσότερη προσαρμογή, απ' ότι στον σχεδόν έναν μήνα που ακολουθούσε το πρόγραμμα της προετοιμασίας. Και για αρχή, θα διεκδικήσει την θέση του βασικού στο δεξί άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ, στο κυριακάτικο ματς με τον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια.