Τα ρεκόρ που έχει κάνει ο Ντε Χέα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Νταβίντ Ντε Χέα

i

©printscreen

Τα ρεκόρ που έχει κάνει ο Ντε Χέα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:16 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:21 - 09.07.2023

Ο Νταβίν Ντε Χέα ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρησή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ισπανός τερματοφύλακας στη θητεία του στους «κόκκινους διάβολους» κατέκτησε πολλά τρόπαια, ενώ επίσης έχει κάνει και πολλά ρεκόρ με τον σύλλογο.

Ο χρόνος του Νταβίντ Ντε Χέα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε στο τέλος του, αλλά ο Ισπανός αφήνει πίσω του πολλούς τίτλους, όπως το ένα πρωτάθλημα Αγγλίας που κατέκτησαν οι «κόκκινοι διάβολοι» (2012-13), ένα Κύπελλο Αγγλίας, δύο Λιγκ Καπ, τρία Community Shields και το 2016- 17 Europa League, ενώ επίσης κατέγραψε και πολλά ρεκόρ. 

Ο Ισπανός τερματοφύλακας εντάχθηκε για πρώτη φορά στη Γιουνάιτεντ το 2011, όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν ακόμα προπονητής στους «κόκκινους διαβόλους». 

Ο 32χρονος διεθνής έπαιξε υπό τις οδηγίες πολλών προπονητών μετά από την αποχώρηση του Φέργκιουσον και παρέμεινε η πρώτη επιλογή στην πρώτη σεζόν του Έρικ Τεν Χαγ ως προπονητής στην ομάδα. Οι συζητήσεις μεταξύ του Ντε Χέα και της Γιουνάιτεντ συνεχίζονταν προς το τέλος της περσινής σεζόν που ολοκληρώθηκε, με το συμβόλαιο του να έχει λήξει, όπου τελικά δεν επιτεύχθηκε λύση σε αυτό το ζήτημα. 

Συνολικά, με τον αγγλικό σύλλογο έχει φτάσει τις 540 συμμετοχές και είναι 5ος στην ιστορία της Γιουνάιτεντ, αλλά είναι θέμα χρόνου μετά την ανανέωση του συμβολαίου του να περάσει και τον Γουέιν Ρούνεϊ που σταμάτησε στις 559 εμφανίσεις.

Ένας θρύλος της Premier League

Ο Ντε Χέα έχει κερδίσει τέσσερα τρόπαια σερ Ματ Μπάσμπι για τον καλύτερο παίκτη της σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά τη διάρκεια της θητείας του στο «Ολντ Τράφορντ». Αυτό το βραβείο είναι ετήσιο και ψηφίζεται από τους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων», το οποίο απονέμεται από τη σεζόν 1987-88. 

«Κλειδώνει» η μεταγραφή του Ονάνα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
PREMIER LEAGUE

21:44 - 07.07.2023

«Κλειδώνει» η μεταγραφή του Ονάνα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Αντρέ Ονάνα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τη μετακίνηση του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Κλείνει» η συμφωνία μεταξύ των «κόκκινων διαβόλων» και της Ίντερ.

Επιπλέον, ο Ντε Χέα έχει κερδίσει δύο φορές το χρυσού γάντι στην Premier League για τον τερματοφύλακα με τα περισσότερα clean sheets μέσα σε μία σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα και τελειώνει την καριέρα του στη Γιουνάιτεντ ως ο τέταρτος τερματοφύλακας με τα περισσότερα clean sheets στην ιστορία του πρωταθλήματος, με 147.  

Ο Ντε Χέα είναι επίσης ο έβδομος τερματοφύλακας με τα περισσότερα παιχνίδια στο αγγλικό πρωτάθλημα (415) και ο τρίτος με τις περισσότερες επεμβάσεις στην ιστορία του πρωταθλήματος, με 1.157. 

https://youtu.be/FLd6EUIhp0o