Τα σάρωσε όλα η Άρσεναλ στα βραβεία του Λονδίνου

Άρσεναλ

i

© Photo by Julian Finney/Getty Images

Τα σάρωσε όλα η Άρσεναλ στα βραβεία του Λονδίνου

Θάνος Λυμπερόπουλος • 10:38 - 14.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Τέσσερα βραβεία πήραν οι πρωτοπόροι «κανονιέρηδες» στα London Football Awards, ενώ η Τσέλσι κυριάρχησε στις γυναικείες κατηγορίες

Η Άρσεναλ κυριάρχησε στα London Football Awards το απόγευμα της Δευτέρας και λογικό εδώ που τα λέμε… Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα βρίσκεται πρώτη στη βαθμολογία με πέντε βαθμούς διαφορά απ’ την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι κι οδεύει στο πρώτο της πρωτάθλημα απ’ το 2004.

Ο αρχηγός της ομάδας, Μάρτιν Έντενγκααρντ, ανακηρύχθηκε ο παίκτης της χρονιάς στην Premier League συνεχίζοντας το σερί του στα βραβεία, μιας κι είναι το τρίτο του προσωπικό φέτος. Κατά την παραλαβή του βραβείου του, ο Νορβηγός είπε:

«Είναι υπέροχο να βλέπω τον σύλλογο να αναγνωρίζεται με όλα τα βραβεία. Νομίζω ότι δείχνει πόσο μακριά έχουμε φτάσει ως σύλλογος και αυτό που κάνουμε φέτος είναι πολύ ιδιαίτερο».

Άλλοι υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερο παίκτη ήταν ο Χάρι Κέιν, ο Τόνεϊ κι ο Μίτροβιτς.

Δεύτερη εκπροσώπηση της Άρσεναλ ήρθε απ’ τον Αρτέτα που βγήκε καλύτερος προπονητής της χρονιάς. Ο Σάκα αναδείχθηκε καλύτερος νεαρός παίκτης κι ο Ράμσντεϊλ καλύτερος τερματοφύλακας.

Τι σήμαινε ο πανηγυρισμός της Άρσεναλ με το μεγάλο ρολόι στα αποδυτήρια να δείχνει το 2 και το 11
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

11:39 - 13.03.2023

Τι σήμαινε ο πανηγυρισμός της Άρσεναλ με το μεγάλο ρολόι στα αποδυτήρια να δείχνει το 2 και το 11

Η Άρσεναλ επικράτησε με 3-0 της Φούλαμ παραμένοντας πρώτη στη βαθμολογία, με τους ποδοσφαιριστές του Αρτέτα να πανηγυρίζουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο στα αποδυτήρια

Το βραβείο της Εξαιρετικής Συνεισφοράς στο Ποδόσφαιρο του Λονδίνου έλαβε ο θρύλος της Γουέστ Χαμ, Μαρκ Νομπλ.

Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια στις γυναικείες κατηγορίες. Η επιθετικός των «μπλε», Σαμ Κερ, αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς, ενώ η συμπαίκτρια της Λόρεν Τζέιμς πήρε το βραβείο για την νεαρή παίκτρια της χρονιάς.

Η Κερ επαίνεσε τους γύρω της που τη βοήθησαν να φτάσει στην κορυφή: «Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, όλους. Όλοι σε αυτό το δωμάτιο ξέρουν ότι δεν κερδίζεις βραβείο χωρίς να σε βοηθήσουν ένα εκατομμύριο άνθρωποι».