Τάισον: Ο 35άρης έφηβος που δεν χορταίνεις να βλέπεις!

Τάισον

i

© Intime

Τάισον: Ο 35άρης έφηβος που δεν χορταίνεις να βλέπεις!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:45 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:51 - 28.11.2023

Ο ηγέτης του φετινού ΠΑΟΚ, Τάισον Φρέντα, δεν σταματάει να μας αποδεικνύει πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός...

Η παρουσία του Τάισον στο ασπρόμαυρο ρόστερ αποτελεί... ευλογία για τον Ράζβαν Λουτσέσκου κι όχι μόνο!

Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ περνάει δεύτερη νιότη στην Τούμπα, καθώς οι παραστάσεις του ειδικότερα τη φετινή σεζόν είναι μοναδικές.

Η εξαιρετική πορεία του Δικεφάλου μέχρι στιγμής και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League έχουν πάνω τους τη σφραγίδα του Βραζιλιάνου εξτρέμ, ο οποίος μας αποδεικνύει συνεχώς πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ο Τάισον έδειξε να βρίσκεται σε... δαιμονιώδη κατάσταση. Στο πρώτο ματς του νέου ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στον Βραζιλιάνο κι έπειτα εκείνος την πήρε... σπίτι του.

Ο ίδιος αποτελεί μία από τις σταθερές του Δικεφάλου στην ενδεκάδα, καθώς με την αστείρευτη ποιότητά του έχει... λύσει τα χέρια του Ράζβαν Λουτσέσκου. Μάλιστα, ο 35χρονος εξτρέμ έπαιξε κομβικό ρόλο στις τρεις ευρωπαϊκές προκρίσεις της ομάδας το καλοκαίρι, οι οποίες την έστειλαν στους ομίλους του Conference League, με αποκορύφωμα τη ρεβάνς κόντρα στη Χαρτς.

Συνολικά σε 20 συμμετοχές σε Ελλάδα κι Ευρώπη μέχρι σήμερα έχει καταγράψει τρία γκολ, ενώ με τις δύο ασίστ στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα Πανσερραϊκό έφτασε τις έξι, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μία ανάσα από το να γίνει διψήφιος, πριν καν φύγει το 2023.

Εκτός από το αγωνιστικό «σόου», ο Τάισον χαρακτηρίζεται κι από την πατρική του φιγούρα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο φωτογραφικός φακός έπιασε τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ να βρίσκεται πάνω από τους μικρούς της ομάδας, για τις κατάλληλες οδηγίες και τα... πειράγματα.

© Intime

Ποδοσφαιριστές όπως οι Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης και Τσιγγάρας έχουν μπολιαστεί στην αγκαλιά του υπερπολύτιμου Τάισον, με τον πολύπειρο εξτρέμ να απολαμβάνει κάθε στιγμή μαζί τους και να βλέπει ταυτόχρονα στα μάτια τους, τον μικρό Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή που έκανε κάποτε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

© Intime

Το ονειρικό ντεμπούτο στην Τούμπα και ο χαρακτηριστικός πανηγυρισμός

Στις 14 Ιανουαρίου του 2023, ο ΠΑΟΚ έκανε το δικό του... μπαμ με τον Τάισον. Ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε από τον Δικέφαλο με σκοπό να δώσει μία ποιοτική λύση στο σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου. Το ντεμπούτο του 35χρνου άσου ήταν ονειρικό, καθώς ο ίδιος σκόραρε στην Τούμπα στις πρώτες του επαφές με την μπάλα στον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο Νέλσον Ολιβέιρα σέρβιρε υποδειγματικά στον Τάισον, εκείνος με ένα άπιαστο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και παρουσίασε για πρώτη φορά στα ελληνικά γήπεδα τον αγαπημένο του ιδιαίτερο πανηγυρισμό, ο οποίος αποτελεί ένα τρανταχτό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

© Intime

Ο Βραζιλιάνος είναι ευαισθητοποιημένος για τα θέματα της φυλής και συνηθίζει να πανηγυρίζει με τρόπους που αναδεικνύουν το πρόβλημα. Η χαρακτηριστική του κίνηση σε κάθε του γκολ με την υψωμένη γροθιά, είναι μία από τις πιο εμβληματικές και ιστορικές χειρονομίες που προέρχεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μεξικό το 1968. 

Στις 16 Οκτωβρίου, δύο Αμερικανοί Αθλητές, ο Τόμι Σμιθ και ο Τζον Κάρλος σήκωσαν το χέρι τους φορώντας μαύρο γάντι κατά τη διάρκεια του Εθνικού ύμνου των ΗΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταχείριση των μαύρων.

Το ασπρόμαυρο «μικρόβιο» και η απαραίτητη ανανέωση

Σε κάθε του ματς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο μπαρουτοκαπνισμένος Βραζιλιάνος καταφέρνει να γίνεται «ένα» με την ασπρόμαυρη εξέδρα. Οι φίλοι του Δικεφάλου βλέπουν με τα μάτια τους έναν έφηβο σε σώμα 35χρονου, ο οποίος... ματώνει για τη φανέλα. Από την πλευρά του, ο Τάισον φαίνεται πως απολαμβάνει κάθε του στιγμή στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα γνωρίζει και ο ίδιος πως πλέον αποτελεί ένα πραγματικό τοτέμ του συλλόγου, παρά το γεγονός της ολιγόχρονης παρουσίας του στην Τούμπα.

Τέλος, όπως είναι λογικό το θέμα με την ανανέωση του συμβολαίου του 35χρονου ποδοσφαιριστή θα απασχολήσει την ασπρόμαυρη επικαιρότητα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει υπάρξει κάποια οριστική εξέλιξη, ωστόσο με όπλο τη συνολική του παρουσία εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, ο Τάισον έχει συγκεντρώσει πολλές πιθανότητες για να παραμείνει κάτοικος Τούμπας και μετά τον ερχόμενο Ιούνιο.

© Intime