Τέσσερις παίκτες της ΑΕΚ, μέσα στο μυαλό του προπονητή του Άγιαξ

Τέσσερις παίκτες της ΑΕΚ, μέσα στο μυαλό του προπονητή του Άγιαξ

Κώστας Τσίλης 09:15 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:37 - 14.12.2023

Ξέρουν ακριβώς πως σκέφτεται και πως λειτουργεί ο Φαν Σχιπ, οι τέσσερις διεθνείς Έλληνες ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και αυτό ίσως παίξει τον ρόλο του στο αποψινό ματς με τον Άγιαξ

Προφανώς και στην εποχή που ζούμε, καμία ομάδα δεν είναι άγνωστη στην άλλη. Είναι πολύ εύκολο για οποιονδήποτε προπονητή, να κάνει την ακτινογραφία του αντιπάλου του. Αυτό που δεν είναι συνηθισμένο, είναι να μπορεί μια ομάδα να έχει ποδοσφαιριστές, που να ξέρουν καλά και πως σκέφτεται και πως λειτουργεί ο αντίπαλος προπονητής. Και είναι κάτι που ισχύει στην περίπτωση της ΑΕΚ και τον τεχνικό του Άγιαξ. 

Σ' όλους μας είναι γνωστός ο Τζον Φαν Σχιπ. Αλλά στους Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, πολύ περισσότερο. Τον έχουν ζήσει και τον ξέρουν και από την καλή και από την ανάποδη. Ο Πέτρος Μάνταλος, ο Λάζαρος Ρότα, ο Γιώργος Αθανασιάδης και Κώστας Γαλανόπουλος, ήταν σχεδόν σ' όλες τις επιλογές που έκανε ο Φαν Σχιπ για την εθνική. Μάλιστα τον Ρότα τον καλούσε ο Ολλανδός τεχνικός, πριν καν πάρει την μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Επομένως οι τέσσερις παίκτες της ΑΕΚ, γνωρίζουν πολύ καλά το πως σκέφτεται και πως λειτουργεί ο Φαν Σχιπ. Κάτι που ενδεχομένως να φανεί πολύ χρήσιμο στον Ματίας Αλμέιδα και στο αγωνιστικό του πλάνο για το αποψινό ματς στην Γιόχαν Κρόιφ με τον Άγιαξ. Δεν είναι άλλωστε δα και μικρό πράγμα, να ξέρουν κάποιοι παίκτες τα... χούγια της δουλειάς του αντίπαλου προπονητή. Και σίγουρα έχουν κάνει σχετική συζήτηση μέσα στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια.  

🔴Sportal Euroleague Show με Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός και τις μάχες του Big 4 στην Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!