Ο Τετέι κατέθεσε στη ΓΑΔΑ για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από τον Αχιλλέα Μπέο

Μπέος - Τετέι

i

© Intime

Ο Τετέι κατέθεσε στη ΓΑΔΑ για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από τον Αχιλλέα Μπέο

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:37 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 13.02.2024

Η ρατσιστική επίθεση που καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο Ανδρέας Τετέι από τον Αχιλλέα Μπέο έχει πάρει πλέον τη νομική οδό.

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του Ανδρέα Τετέι!

Θυμίζουμε πως στην αναμέτρηση μεταξύ Κηφισιάς και Βόλου στην Καισαριανή (0-0), ο νεαρός ποδοσφαιριστής βρέθηκε στο επίκεντρο για λάθος λόγους. Λίγη ώρα μετά το τελικό σφύριγμα, ο επιθετικός των γηπεδούχων μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και προχώρησε σε αποκαλύψεις που... σοκάρουν.

«Θα ήθελα να πω αρχικά, πως κάποιος από τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας με αποκάλεσε μαϊμού, είχα πολύ καιρό να ακούσω κάτι τέτοιο και πραγματικά με πείραξε πολύ για αυτό πήγα στον διαιτητή κατευθείαν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε συνέχεια της καταγγελίας και της άρνησης του Βόλου πως αυτό συνέβη, η Κηφισιά κοινοποίησε βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται ο ισχυρός άνδρας των Θεσσαλών, Αχιλλέας Μπέος να φωνάζει τη λέξη «μαϊμού».

Σήμερα το πρωί (13/2), ο Τετέι πήγε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσει για το περιστατικό που έλαβε χώρα στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος», με τις εξελίξεις της υπόθεσης να αναμένονται άμεσα.

Ο Βόλος κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι με την Κηφισιά εξαιτίας της ρατσιστικής επίθεσης

Τα όσα συνέβησαν στην Καισαριανή, είναι πολύ πιθανό να... κοστίσουν στον Βόλο, καθώς υπάρχει κίνδυνος ο αγώνας αυτός να κατοχυρωθεί υπέρ της Κηφισιάς στα χαρτιά λόγω του συμβάνοντας αυτού όπως ορίζει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Π.Κ. της ΕΠΟ που αναφέρεται στα θέματα ρατσισμού, αν κάποιος αξιωματούχος ομάδας προβεί σε μία τέτοια συμπεριφορά τιμωρείται με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από τρείς μήνες έως έναν χρόνο, αλλά και πρόστιμο 50 χιλ. ευρώ εφόσον είναι αξιωματούχος ΠΑΕ. Και συνεχίζει στην δεύτερη παράγραφο τονίζοντας πως αν αυτή η ρατσιστική συμπεριφορά διαπραχθεί από αξιωματούχους ή ποδοσφαιριστές μιας ομάδας, τότε ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται επιπλέον των ποινών της παραγράφου1 και με χρηματική ποινή 20-80.000 ευρώ.