Θρήνος στην κηδεία του Ατσού που σκοτώθηκε από τον σεισμό της Τουρκίας

Κηδεία Ατσού

i

© Getty Images

Θρήνος στην κηδεία του Ατσού που σκοτώθηκε από τον σεισμό της Τουρκίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:47 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 21:13 - 17.03.2023

Πλήθος κόσμου και συγγενών μαζεύτηκαν έξω από το κοινοβούλιο της Γκάνας για να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά τον Κριστιάν Ατσού.

Χιλιάδες Γκανέζοι συγκεντρώθηκαν σήμερα (17/3) έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου της χώρας για την κηδεία που έγινε με έξοδα του κράτους, του εξτρέμ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Ο Aτσού, 31 ετών, έχασε τη ζωή του στον σεισμό των 7,8 βαθμών ρίχτερ που συγκλόνισε την Τουρκία και τη Συρία στις 6 Φεβρουαρίου, σκοτώνοντας περισσότερους από 54.000 ανθρώπους και στις δύο χώρες. Είχαν χαθεί τα ίχνη του μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Χατάι.

Κούντους για την αφιέρωση στον Ατσού: «Ο διαιτητής μου είπε ότι δεν επιτρέπεται αλλά ότι καταλαβαίνει την κατάσταση» (vids)
REST OF THE WORLD

13:15 - 21.02.2023

Κούντους για την αφιέρωση στον Ατσού: «Ο διαιτητής μου είπε ότι δεν επιτρέπεται αλλά ότι καταλαβαίνει την κατάσταση» (vids)

Ο Μοχάμεντ Κούντους αποκάλυψε τι συνέβη με τον διαιτητή και τον λόγο που δεν αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, μετά την αφιέρωσή του στον Κρίστιαν Ατσού.

«Ήταν κάτι παραπάνω από ποδοσφαιριστής. Το όνομά του θα είναι για πάντα στις καρδιές μας γιατί έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους», είπε η Φέντνα Ασαρέ, οικογενειακή φίλη.

Ο Ατσού πέρασε τέσσερις σεζόν στην Τσέλσι πριν πάρει μόνιμη μεταγραφή στη Νιούκαστλ το 2017. Υπέγραψε τον Σεπτέμβριο για την τουρκική Χατάισπορ, με έδρα το Χατάι, το επίκεντρο του σεισμού. Κέρδισε την τελευταία από τις 60 συμμετοχές του με την εθνική Γκάνας τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο Aτσού είχε προγραμματισεί να πετάξει από τη νότια Τουρκία ώρες πριν από τον σεισμό, αλλά ο Γκανέζος τελικά επέλεξε να παραμείνει στον τουρκικό σύλλογο αφού σημείωσε το νικητήριο γκολ σε έναν αγώνα της Super Lig στις 5 Φεβρουαρίου. Ήταν το πρώτο και τελευταίο γκολ που σκόραρε με τη φανέλα της Χατάϊσπορ.

Φόρο τιμής απέτισαν οι οπαδοί της Νιουκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» για το πρώην παίκτη της ομάδας τους, στις 18 Φεβρουαρίου πριν τον αγώνα της Premier League με τη Λίβερπουλ. Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε η γυναίκα του Ατσού, Μαρί-Κλερ Ρούπιο και τα τρία παιδιά τους.