Τίτε: «Αν χρειαστεί να χορέψω, θα χορέψω...»
i

Τίτε/©Twitter

Τίτε: «Αν χρειαστεί να χορέψω, θα χορέψω...»

Ανδρέας Σερεβέτας • 14:11 - 08.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Οι δηλώσεις του προπονητή της Εθνικής Βραζιλίας πριν τον προημιτελικό με την Κροατία.

Ο Τίτε εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αυριανού (17:00) προημιτελικού αγώνα με την Κροατία. Αρχικά αναφέρθηκε στον Πελέ: «Του εύχομαι καλή υγεία, είναι έμπνευση για όλους μας. Είναι αυτό που έδειξε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η αλληλεγγύη, η αρμονική συνύπαρξη, η ανεκτικότητα και η αποδοχή των διαφορών. Όλα αυτά τα στοιχεία έχει ο Πελέ, ως άνθρωπος και ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων. Εμπνέει τους ανθρώπους».

Ακολούθως μίλησε για την Κροατία: «"Υπάρχει τεχνική ποιότητα σε ατομικό επίπεδο, συλλογική τεχνική ποιότητα, ανθεκτικότητα και επιμονή. Αναγνωρίζουμε τις αρετές του αντιπάλου, αλλά εστιάζουμε στην επανάληψη του παιχνιδιού μας. Τα τρία χαφ της Κροατίας έχουν μεγάλη ποιότητα. Όποιος είναι καλύτερος μπορεί να περάσει».

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει τους χορούς στους πανηγυρισμούς των γκολ στο ματς με την Ελβετία: «"Το πρώτο πράγμα που έχω να πω είναι ότι δεν είναι η ομάδα μου, αλλά μάλλον η ομάδα της Βραζιλίας, για την οποία έχω την ευθύνη να προπονώ. Λυπάμαι πολύ, αλλά δεν πρόκειται να σχολιάσω αυτούς που το κάνουν. Δεν ξέρω την ιστορία, την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τους. Σέβομαι την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής μου, την ομάδα στην οποία εργάζομαι. Πολλά παιδιά θα χορέψουν επίσης επειδή είναι η κουλτούρα της Βραζιλίας, μια κουλτούρα που δεν φαίνεται. Είναι ο τρόπος που ζούμε. Είναι μια σύνδεση με τους νέους. Είμαι 61 ετών, αλλά έχω αυτή τη σχέση με παίκτες που θα μπορούσαν να είναι εγγόνια μου. Αν χρειαστεί να χορέψω, θα χορέψω. Με ένα πολύ λεπτό τρόπο, τους ζήτησα να με κρύψουν (γέλια). Πρέπει να κάνω περισσότερες πρόβες».