Το γύρισε στις καθυστερήσεις ο Άρης, φιλική ισοπαλία με τη Μακάμπι Χάιφα
i

Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Μακάμπι Χάιφα / © Intime

Το γύρισε στις καθυστερήσεις ο Άρης, φιλική ισοπαλία με τη Μακάμπι Χάιφα

Sportal newsroom 20:35 - 04.12.2022 / Ανανεώθηκε: 21:36 - 04.12.2022

Ο Άρης με δύο γκολ από το 90ο λεπτό και μετά, απέφυγε την ήττα στη φιλική αναμέτρηση με τη Μακάμπι Χάιφα (2-2) στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Πολλές δοκιμές από Άλαν Πάρντιου, γκολάρα ο Ντουκουρέ.

Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις ο Άρης ήρθε ισόπαλος με 2-2 σε φιλικό παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα, όπου ο Άλαν Πάρντιου έκανε πολλές δοκιμές, με χαρακτηριστική αυτή της τριάδας στην άμυνα. Σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς οι Ντουκουρέ (91') και Πάλμα (93').

Αξίζει να σημειωθεί πως τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το παιχνίδι θα δοθούν για την ανέγερση του Νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Οι Ισραηλινοί πήραν νωρίς νωρίς το προβάδισμα με τον Πιερό (10'), όμως αυτό δεν πτόησε τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίο προσπάθησαν να βγάλουν άμεσα αντίδραση, με τους Πάλμα και Ματέο Γκαρσία να σημαδεύουν το δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης συνέχισε να ασκεί υψηλή πίεση, προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά τελικά ο Τσιμπότα ήταν εκείνος που βρήκε δίχτυα κόντρα στη ροή του ματς για το 0-2 στο 68ο λεπτό.

Ωστόσο, η ομάδα του Άλαν Πάρντιου αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει και απάντησε με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Η αρχή έγινε στο 91' με ένα απίστευτο γυριστό του Ντουκουρέ, ενώ στο 93' ο Πάλμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Σιαμπάνης (67’ Κουέστα), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Νταμπό (83’ Σγούρος), Μαζικού (83’ Παναγίδης), Καμάτσο (77’ Μαρμαρίδης), Ματέο Γκαρσία (73’ Ντουκουρέ), Ροντρίγκες (67’ Μάνου Γκαρθία), Γκρέι (63’ Ιτούρμπε), Πάλμα.

Μακάμπι Χάιφα (Μπαράκ Μακχάρ): Μισχπάτι, Γκέρσον, Σεκ, Μέιρ, Κορνούντ, Μοχάμεντ, Αμπού Φανί, Τσιμπότα, Ατζίλι, Τσέρι, Πιερό.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Αράντ, Γκόλντμπεργκ, Ελιάου, Μεναχιέν, Λεβί, Ντέιβις, Ρουκαβίτσια, Σιμόν, Λάιτ, Γιαρίν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το χέρι που έκανε ο Λάιτ μετά από σέντρα του Μαρμαρίδη και έστειλε τον Πάλμα στην άσπρη βούλα ήταν η καθοριστική φάση του αγώνα, αφού ο 22χρονος άσος ευστόχησε και έκανε την ανατροπή.

MVP: Ο Λουίς Πάλμα πραγματοποίησε ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, βρισκόταν σε όλο το γήπεδο και ήταν μέσα στις περισσότερες ευκαιρίες της ομάδας του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Σέικ Ντουκουρέ μετά από απουσία δυόμισι μηνών, χρειάστηκε 18 λεπτά για να πετύχει το δεύτερο του γκολ με τη φανέλα του Άρη. Και τι γκολ...

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: Ο Άρης θα «κονταροχτυπηθεί» με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά για το Κύπελλο Ελλάδος (15/12, 18:00)