Viral έγινε το γκολ που επιτεύχθηκε σε μόλις 2,31 δευτερόλεπτα
i

© PrtScr

Viral έγινε το γκολ που επιτεύχθηκε σε μόλις 2,31 δευτερόλεπτα

Γιάννης Λιβανός 10:13 - 20.02.2024

Ο Ράιαν Χολ, πρώην παίκτης της Κρίσταλ Πάλας και της Λιντς Γιουνάιτεντ, σκόραρε από τη σέντρα σχεδόν σε χρόνο μηδέν...

Ένας αγώνας από τα χαμηλά πρωταθλήματα της Αγγλίας συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα. 

Στον αγώνα Κρόιντον-Κοκφοστερς στην Αγγλία καταγράφηκε ένα από τα γρηγορότερα γκολ που έχουν επιτευχθεί ποτέ.  Συγκεκριμένα ο επιθετικός Ράιαν Χολ, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε ομάδες της Premier League, όπως η Λούτον, η Σέφιλντ και η Κρίσταλ Πάλας, παίζει τώρα στην Southern Counties East League, μια ημιεπαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου στην Αγγλία.

Η Κρόιντον έχοντας επίγνωση του πόσο σημαντικό ήταν το γκολ του Χολ εξαιτίας της ταχύτητας με την οποία σημειώθηκε, μοιράστηκε αμέσως το βίντεο στο Twitter, κάνοντας tag τα Guinness World Records για να δει αν το γκολ θα μπορούσε να αναγνωριστεί ως το γρηγορότερο στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση από την ομάδα Γκίνες, αν και αυτό θα ήταν ακριβώς το είδος του ρεκόρ που θα ήθελαν να προωθήσουν, αν όντως αποδειχθεί ότι είναι το ταχύτερο γκολ που έχει καταγραφεί ποτέ.

Ο Χολ, πρώην παίκτης της ομάδας νέων της Αγγλίας, έφτασε στην τρίτη ομάδα το 2010 σε ηλικία 22 ετών, αλλά έκτοτε η καριέρα του γνώρισε κάμψη και κατέληξε στις χαμηλότερες κατηγορίες.

Ποιο είναι το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία ;

Μια παρόμοια περίπτωση με το γκολ του Χολ συνέβη στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας, τη LaLiga. Αν και δεν ήταν τόσο άμεσο όσο το γκολ που πέτυχε ο Ράιαν Χολ, ήταν μια εξαιρετικά αξιομνημόνευτη στιγμή. Είναι τόσο σπάνιο να καταγραφεί ένα τόσο γρήγορο γκολ, που πρέπει να πάτε λίγο πίσω στον χρόνο, 16 σχεδόν χρονια πριν, για να βρείτε το ρεκόρ στην κορυφαία ισπανική κατηγορία.

Τη σεζόν 2007-2008, ο Χοσέμπα Γιορέντε πέτυχε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της LaLiga, όταν βρήκε δίχτυα με μόλις 7,22 δευτερόλεπτα στο ρολόι. Αφού δέχτηκε μια μακρινή μπαλιά από τον συμπαίκτη του Βίκτορ, ο Γιορέντε δεν έχασε χρόνο, με δύο μόλις επαφές νίκησε τον τερματοφύλακα της Εσπανιόλ και έβαλε μπροστά τη Βαγιαδολίδ, που πήρε τελικά τη νίκη με 2-1.

Θυμηθείτε παρακάτω εκείνο το γκολ: