Το «ποδοσφαιρικό παραμύθι» του Βέρμπιτς και η γιορτή των Σλοβένων (vid)

Μπέντζαμιν Βέρμπιτς

Το «ποδοσφαιρικό παραμύθι» του Βέρμπιτς και η γιορτή των Σλοβένων (vid)

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:36 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:46 - 21.11.2023

Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς δήλωσε ευτυχισμένος από την πρόκριση της Σλοβενίας στο Euro 2024, ενώ οι Σλοβένοι διεθνείς γιόρτασαν τη νίκη επί του Καζακστάν με γιορτή μετά το παιχνίδι.

Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς βιώνει από το βράδυ της Δευτέρας τη δική του ποδοσφαιρική αναγέννηση. Ο Σλοβένος εξτρέμ του Παναθηναϊκού δεν θυμίζει τον εντυπωσιακό επιθετικό της Ντιναμό Κιέβου, που αναστάτωνε τις αντίπαλες άμυνες και έψαχνε ένα ξέσπασμα! 

Ο «Βέρμπα» το βρήκε με την Σλοβενία, σκοράροντας το νικητήριο γκολ στο 2-1 επί του Καζακστάν, που σφράγισε την πρόκριση της πατρίδας του στο Euro 2024. Ήταν μία ενέργεια και μία εκτέλεση αντάξια του ταλέντου και των ικανοτήτων του Βέρμπιτς.

Φυσικά, η ευχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι να μην πρόκειται για έκλαμψη. Αλλά για την απαρχή της ανάστασης του Σλοβένου εξτρέμ, ούτως ώστε να ξεδιπλώσει τις αρετές του και στην Ελλάδα.

Ο Βέρμπιτς μίλησε στον σλοβενικό Τύπο μετά το παιχνίδι και εξήγησε πως με την πρόκριση της Σλοβενίας, τα προκριματικά ολοκληρώθηκαν επιτυχώς: «Η πρόκριση στριφογύριζε στο μυαλό μας εδώ και λίγο καιρό. Είχαμε μόνο έναν στόχο, να προκριθούμε στο Euro 2024. Θέλαμε να το εξασφαλίσουμε από τη Δανία, αλλά δεν τα καταφέραμε. Για τρεις μέρες ανυπομονούσαμε, θέλαμε να παίξουμε το παιχνίδι με το Καζακστάν νωρίτερα. Με τη νίκη, ολοκληρώσαμε με επιτυχία τον στόχο των προκριματικών».

Ο Βέρμπιτς αποδεικνύει την επιτυχία της διαχείρισης του Γιοβάνοβιτς
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:39 - 30.10.2023

Ο Βέρμπιτς αποδεικνύει την επιτυχία της διαχείρισης του Γιοβάνοβιτς

Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς θα μπορούσε να μην επαινέσει τη διαχείριση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ως ένας από τους... θιγμένους. Όμως ο Σλοβένος εξτρέμ κατέδειξε τον λόγο που ο Σέρβος προπονητής έχει την αποδοχή των ποδοσφαιριστών.

Ο Βέρμπιτς τόνισε ότι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές μπορούν να ευχαριστηθούν την επιτυχία τους, απαλλαγμένοι από το άγχος: «Ο αρχηγός Γιαν Όμπλακ μας τόνισε στο μίτινγκ ότι είναι απαραίτητο να βγούμε στο γήπεδο με πάθος, αλλά και με συγκέντρωση. Νομίζω ότι παίξαμε ένα μυαλωμένο παιχνίδι. Το γκολ του Καζακστάν στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου μας αποσυντόνισε, χάσαμε τον ρυθμό μας για περίπου 20 λεπτά. Υπήρχε μερική ένταση γιατί κρίνονταν πολλά, όμως ανασυνταχτήκαμε και σκοράραμε το νικητήριο γκολ. Τώρα μπορούμε να γιορτάσουμε!».

Κάτι που συνέβη μετά το παιχνίδι, αφού οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό σημείο της Λιουμπλιάνα και πανηγύρισαν μαζί με τους οπαδούς. Σε μία εξέδρα που είχε στηθεί από την Ομοσπονδία, ανέβηκαν οι παίκτες και για ώρες πήραν μέρος στη γιορτή, παρουσία χιλιάδων Σλοβένων φιλάθλων.

Ο Βέρμπιτς αναγνώρισε την υποστήριξη του κόσμου, εξαίροντας τη στάση τους όταν το ματς δυσκόλεψε: «Το κοινό δεν φοβήθηκε, μας στήριξε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Τους είχαμε δίπλα στη Δανία και τους ευχαριστήσαμε. Είναι όμορφο να βλέπεις αυτό το ποδοσφαιρικό παραμύθι, η οποία έλειψε από τη Σλοβενία για τόσο καιρό».

Ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού διηγήθηκε τα συναισθήματα που ένιωθε με την προκρίσεις παλαιότερων παικτών και πως ονειρευόταν να τις επαναλάβει: «Παιδιά, εμείς βλέπαμε βίντεο από το παρελθόν, όταν η γενιά του Ζλάτκο Ζάχοβιτς είχε προκριθεί για πρώτη φορά και μετά οι φουρνιές του Ρόμπι Κόρεν και του Μπόστιαν Σέζαρ. Θέλαμε να γραφτούμε στην ιστορία του σλοβενικού ποδοσφαίρου και νομίζω ότι το πετύχαμε».