Το συγκλονιστικό γράμμα που παρέδωσαν οπαδοί στον Αλμέιδα και η τρέλα με τον Μαραντόνα
i

Ματίας Αλμέιδα/intime

Το συγκλονιστικό γράμμα που παρέδωσαν οπαδοί στον Αλμέιδα και η τρέλα με τον Μαραντόνα

Κώστας Τσίλης 13:35 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:42 - 10.07.2023

Δυο οπαδοί της ΑΕΚ παρέδωσαν ένα συγκλονιστικό γράμμα στον Αλμέιδα, ενώ ο Αργεντινός τεχνικός "τρελάθηκε" όταν είδε έναν άλλο οπαδό με τατουάζ Μαραντόνα

Ο Ματίας Αλμέιδα "λατρεύεται" από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Δεν είναι καθόλου σχήμα λόγου. Είναι η πραγματικότητα. Και μια επ' αυτού απόδειξη, προκύπτει σχεδόν καθημερινή. Όπως συνέβη στη σημερινή πρωινή προπόνηση εδώ στο Μπουργκ Χάαμσταντ. Δυο οπαδοί της ΑΕΚ που έχουν έρθει από την Παρασκευή για να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις, έδωσαν στον Αργεντινό τεχνικό ένα γράμμα, λίγο πριν πάρουν τον δρόμο για την επιστροφή στην βάση τους. 

Και κάθε λέξη απ' αυτό το γράμμα, φανέρωνε αυτή την τεράστια λατρεία του κόσμου της ΑΕΚ στον Αλμέιδα. Αυτό που έγραφαν οι δυο οπαδοί, ο Γρηγόρης από το Λονδίνο και ο Αντώνης από την Αθήνα, στον Αργεντινό τεχνικό, ήταν πως τον ευχαριστούν και για τους δυο τίτλους, αλλά κυρίως για το γεγονός πως ξαναέφερε το πάθος στην ομάδα και την έκανε να είναι ξανά τόσο ελκυστική. Αλλά του έστειλαν και ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα. 

"Η αγάπη και το αφοσίωση που νιώθω για εσένα και για την ομάδα μας είναι βαθιά και ακλόνητη. Σε διαβεβαιώνω ότι, κατά τη διάρκεια των δύσκολων καιρών, θα είμαι εκεί για να σε υποστηρίξω. Όπως λέει το σύνθημα της ΑΕΚ, "ΑΕΚ στα εύκολα, ΑΕΚαρα στα Δύσκολα". Αυτό μεταφράζεται ελεύθερα ως "ΑΕΚ στις εύκολες στιγμές, ακόμα περισσότερο ΑΕΚ στις δύσκολες." Σηματοδοτεί την ανθεκτικότητά μας, την αμείωτη αγάπη μας για την ομάδα σε κάθε περίσταση, καλή ή κακή". 

Με τον Αργεντινό τεχνικό να έχει ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη του και να απαντά μέσω του συνεργάτη του, Πάνου Αναστόπουλου, πως τον συγκίνησε πάρα πολύ και η κίνηση και τα λόγια μέσα στο γράμμα και πως τους ευχαριστεί μέσα από την καρδιά του. Και φυσικά ο Αλμέιδα έβγαλε αμέσως μια φωτογραφία αγκαλιά και με τους δυο οπαδούς. 

Και αν για τον κόσμο της ΑΕΚ είναι ο Αλμέιδα το αντικείμενο της λατρείας, για τον Αργεντινό τεχνικό κάτι αντίστοιχο είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα. "Τρελαίνει" ο προπονητής της Ένωσης όπου ακούει και βλέπει για Ντιέγκο. Και όταν οπαδός της ΑΕΚ εμφανίστηκε στην σημερινή πρωινή προπόνηση με τατουάζ Μαραντόνα στο πόδι του, ο Αλμέιδα έπαθα πλάκα. 

Δεν έβρισκε λόγια για να εκφράσει τον ενθουσιασμό του για το τατουάζ. Ενώ η φωτογραφία που έβγαλε ο Αργεντινός τεχνικός με τον οπαδό της ΑΕΚ, είχε τέτοια πόζα, ώστε να μπορεί να φαίνεται σε πρώτο... πλάνο, η εικόνα του Μαραντόνα στο πόδι