Καρέ-Καρέ όλος ο... τσαμπουκάς στα πέναλτι του Αργεντινή - Ολλανδία
i

To... ξέσπασμα μετά το πέναλτι του Λαουτάρο/printscreen

Καρέ-Καρέ όλος ο... τσαμπουκάς στα πέναλτι του Αργεντινή - Ολλανδία

Sportal newsroom 12:39 - 11.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 11.12.2022

Πως... ξέφυγε η κατάσταση και τελικά οι Αργεντίνοι πανηγύρισαν προκαλώντας τους Ολλανδούς μετά το πέναλτι του Λαουτάρο Μαρτίνες.

Φουλ πάθος, ένταση και αρκετές προκλήσεις εκατέρωθεν. Αυτά ήταν κάποια από τα χαρακτηριστικά που, σε έναν βαθμό δικαιολογημένα, επικράτησαν στην πρόσφατη αναμέτρηση της Αργεντινής με την Ολλανδία. Εδώ που τα λέμε, δεν θα μπορούσε να είναι εξελιχθεί πολύ διαφορετικά η κατάσταση, όταν το διακύβευμα, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ένα «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Μουντιάλ.

Η κορύφωση του… δράματος, ήταν ο προκλητικός πανηγυρισμός, το πικάρισμα, αν προτιμάτε, των Αργεντινών όταν ο Λαουτάρο Μαρτίνες σκόραρε στη διαδικασία των πέναλτι και χάρισε την πρόκριση στην «αλμπισελέστε». Ποια γεγονότα, όμως, προηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, προκειμένου να φτάσουμε σε αυτήν την κατάληξη;

Η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, μετά απ’ όσα είχαν προηγηθεί, ήταν το…. πέσιμο των «οράνιε» στον Λαουτάρο Μαρτίνες όταν αυτός ξεκινούσε από το κέντρο, προκειμένου να εκτελέσει αυτό που αποδείχθηκε το νικητήριο πέναλτι. «Μπροστάρης» ήταν ο Ντούμφρις, με τον οποίον είναι συμπαίκτης στην Ιντερ (!), αλλά ακολούθησαν και άλλοι Ολλανδοί.

/printscrren

Ωστόσο, από την αρχή της διαδικασίας των πέναλτι είχε αρχίσει να ανεβαίνει η ένταση. Κυρίως, από τους δυο τερματοφύλακες που δεν έχαναν ευκαιρία να προβοκάρουν όποιον αντίπαλο ερχόταν για να εκτελέσει. Καλή ώρα, όπως ο Νόπερτ με τον Μέσι.

Μια από τα ίδια κι από την πλευρά του Εμιλιάνο Μαρτίνες, που έκανε ότι μπορούσε για να παίξει με το μυαλό του Μπεργκχάους…

Ασταμάτητος, πραγματικά, ο 30χρονος γκολκίπερ, βλέποντας τον διαιτητή να αποσπάται για λίγο παίζει και με τα νεύρα του Βέγχορστ, απομακρύνοντας την μπάλα πριν εκτελέσει ο τελευταίος.

/printscreen

Φυσικά, το τρικ δεν έπιασε και όταν τελικά ο Βέγχορστ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μαρτίνες δεν έχασε την ευκαιρία να του πει και μερικά… γαλλικά.

Εδώ, ο Νόπερτ, για να αποτρέψει τον Μαρτίνες να κάνει το… παιχνίδι του, αποφασίσει να κρατήσει την μπάλα και να την παραδώσει ο ίδιος στον Ντε Γιονγκ.

/printscreen

Αφού έχει αποφύγει τον… ψυχολογικό πόλεμο του Ντούμφρις και των υπόλοιπων Ολλανδών στο κέντρο, ο Λαουτάρο Μαρτίνες έχει μια τελευταία… στιχομυθία με τον Νόπερτ, πριν στείλει την Αργεντινή στους «4».