Τον Αλμέιδα ελάχιστα τον ενδιαφέρουν τα φιλικά και φάνηκε στη σημερινή προπόνηση
i

Ματίας Αλμέιδα/intime

Τον Αλμέιδα ελάχιστα τον ενδιαφέρουν τα φιλικά και φάνηκε στη σημερινή προπόνηση

Κώστας Τσίλης 14:11 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:20 - 05.07.2023

Για τον Αλμέιδα αυτό που μετράει στην προετοιμασία είναι η δουλειά στην προπόνηση και όχι τα φιλικά και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα σήμερα

Ήδη πριν από το πρώτο φιλικό της περυσινής προετοιμασίας της ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα είχε πει δημοσίως πως "σημασία αυτή την στιγμή έχει η δουλειά που γίνεται στο γήπεδο, τα φιλικά γίνονται απλώς για να γίνουν". Αυτή είναι η φιλοσοφία του Αργεντινού τεχνικού και δεν αλλάζει. Χωρίς να σημαίνει πως δεν... ασχολείται με τα φιλικά. Αλλά δεν τα αντιμετωπίζει όπως ένα κανονικό ματς. Και αυτό φάνηκε και από την διάθεση που είχε στην σημερινή προπόνηση. 

Υπό κανονικές συνθήκες, ο Αλμέιδα δεν θέλει να χάνει ούτε όταν παίζει... επιτραπέζια. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για ήττα σε φιλικό ματς. Παρόλα αυτά ο Αργεντινός τεχνικός, παρά την χθεσινή ήττα, στη σημερινή προπόνηση ήταν εξαιρετικά κεφάτος. Πιο κεφάτος από κάθε άλλη μέρα από τότε που η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία. Έκανε πλάκα μ' όλους, απολάμβανε την μουσική που είχε βάλει, από αργεντίνικη μέχρι Doors, ενώ ήταν συνεχώς χαμογελαστός. 

Βεβαίως είχε και την ευκαιρία λόγω προγράμματος να κάνει και πειράγματα σ' όλους, καθώς επί της ουσίας την προπόνηση απλώς την επιτηρούσε από μακριά. Οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν μόνο ασκήσεις χωρίς μπάλα και τρέξιμο και ως εκ τούτου το γενικό πρόσταγμα το είχε ο Γκίντο Μπονίνι. 

Την ήδη εξαιρετική ψυχολογία του Αλμέιδα, έφτιαξαν ακόμα περισσότερο τρεις οπαδοί της ΑΕΚ που είχαν έρθει από τον Γκρόνιγκεν για το χθεσινό φιλικό. Πήγαν σήμερα στην προπόνηση και έκαναν δώρο στον Αργεντινό ένα μπουκάλι κρασί, που το είχαν υποσχεθεί από πέρυσι.