Ο Ζαπάτα πλήγωσε την ομάδα όπου ανήκει και η Τορίνο «καθάρισε» την Αταλάντα

Ντουβάν Ζαπάτα

i

©Printscreen

Ο Ζαπάτα πλήγωσε την ομάδα όπου ανήκει και η Τορίνο «καθάρισε» την Αταλάντα

Κώστας Τσιακλής 23:45 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:02 - 05.12.2023

Η Τορίνο θριάμβευσε επί της Αταλάντα, με τον Ντουβάν Ζαπάτα να σκοράρει δύο γκολ απέναντι στην ομάδα όπου ανήκει!

Με το παιχνίδι της Τορίνο με την Αταλάντα ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική της Serie A. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν άνετα τελικά με 3-0 και πλησίασαν τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντουβάν Ζαπάτα που σκόραρε δύο γκολ κόντρα στην ομάδα όπου ανήκει (παίζει ως δανεικός από την Αταλάντα στην Τορίνο).

Η πρώτη φάση του αγών ήρθε στο 18' και ήταν για την Τορίνο. Ο Νίκολα Βλάσιτς έκανε ένα σουτ από μακριά και είδε τον Ζουάν Μούσο να πραγματοποιεί μια ωραία επέμβαση. Στην αμέσως επόμενη φάση οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με τον Ντουβάν Ζαπάτα να σκοράρει από κοντά κόντρα στην ομάδα όπου ανήκει για το 1-0.

Η Αταλάντα είχε την πρώτη της μεγάλη στιγμή στο 30' όταν ο Ντε Κετελάρ έφυγε απέναντι από τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Ο Σέρβος πραγματοποίησε μια μεγάλη απόκρουση και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Έξι λεπτά αργότερα η Τορίνο άγγιξε το δεύτερο γκολ όμως η κεφαλιά του Ταμεζέ κατέληξε άουτ. Η Τορίνο συνέχισε να πιέζει και έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία στο 54' με άστοχο σουτ του Βλάσιτς.

Ο επιμένων νικά και έτσι η Τορίνο έφτασε στο 2-0 όταν ο Σανάμπρια νίκησε τον Μούσο στο 56'. Η Αταλάντα προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς όμως ο Πάσαλιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στο 81'. Ο γκολκίπερ της Τορίνο απέκρουσε ωραία και την προσπάθεια του Μίραντσουκ στο 90'. Η ομάδα του Γκασπερίνι δεν κατάφερε να μειώσει και τελικά δέχθηκε και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις και πάλι από τον Ζαπάτα.

Η Ίντερ έκανε... παρέλαση στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» και φιγουράρει στην κορυφή της Serie A
SERIE A

23:39 - 03.12.2023

Η Ίντερ έκανε... παρέλαση στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» και φιγουράρει στην κορυφή της Serie A

Η Ίντερ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», εκεί όπου επικράτησε της Νάπολι με 3-0. Με αυτόν τον τρόπο επέστρεψε στην κορυφή της Serie A και βαδίζει πρόσω ολοταχώς για πρωτάθλημα.

Η Τορίνο με τη νίκη που πήρε ανέβηκε στην 10η θέση της βαθμολογίας και βρίσκεται πλέον στο -3 από την 7η θέση που ίσως οδηγήσει στο Conference League της επόμενης σεζόν. Από την άλλη η Αταλάντα έχει έναν βαθμό περισσότερο και έχασε την ευκαιρία να μειώσει το -1 από την πρώτη τετράδα που δίνει δεδομένα εισιτήριο για το Champions League.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 14ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ