Ανακοίνωσε τον Τζόνσον η Τότεναμ

Μπρέναν Τζόνσον

i

©Tottenham

Ανακοίνωσε τον Τζόνσον η Τότεναμ

Κώστας Τσιακλής 12:24 - 02.09.2023

Η Τότεναμ ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπρέναν Τζόνσον από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η Τότεναμ προχώρησε σε απόκτηση επιθετικού την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου. Οι «Σπερς» έφτασαν σε συμφωνία με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και αγόρασαν τον Μπρέναν Τζόνσον με περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Χάρι Κέιν αποχώρησε από την Τότεναμ αυτό το καλοκαίρι και έτσι οι «Σπερς» θα έπρεπε να βρουν τον αντικαταστάτη του σπουδαίου Άγγλου φορ. Στα πρώτα ματς της φετινής περιόδου στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ριτσάρλισον ωστόσο το επιχείρημα δεν πέτυχε αφού ο Βραζιλιάνος σκόραρε μόνο στο Carabao Cup κόντρα στη Φούλαμ.

Κάπως έτσι ο Άγγελος Ποστέκογλου είδε την ανάγκη να αποκτήσει ακόμα ένα επιθετικό. Η Τότεναμ λοιπόν βγήκε στο παζάρι και στην τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπρέναν Τζόνσον από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι Λονδρέζοι θα βγάλουν από τα ταμεία τους περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ. Ο Τζόνσον υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο, το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι το 2029.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την υπογραφή του Μπρέναν Τζόνσον από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο διεθνής Ουαλός επιθετικός συμφώνησε με τον σύλλογο για ένα συμβόλαιο που θα έχει διάρκεια έως το 2029. Θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 22», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Τότεναμ.

Ο Μπρέναν Τζόνσον αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Νότιγχαμ Φόρεστ και σταδιακά καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα. Φυσικά είχε περάσει για ένα διάστημα δανεικός στη Λίνκλον Σίτι. Ο 22χρονος με τη φανέλα της Νότιγχαμ κατέγραψε 109 συμμετοχές και είχε απολογισμό 29 γκολ και 12 ασίστ. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια της Premier League και μέτρησε οκτώ γκολ και τρεις ασίστ.