Η Τότεναμ ανακοίνωσε την παραίτηση του Αθλητικού διευθυντή, Φάμπιο Παρατίτσι, μετά την αποτυχημένη έφεση του Ιταλού για την υπόθεση «Plusvalenza»

Φάμπιο Παρατίτσι

i

©printscreen

Η Τότεναμ ανακοίνωσε την παραίτηση του Αθλητικού διευθυντή, Φάμπιο Παρατίτσι, μετά την αποτυχημένη έφεση του Ιταλού για την υπόθεση «Plusvalenza»

Κώστας Τσιακλής 11:19 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:33 - 21.04.2023

Παρελθόν από τη θέση του Αθλητικού Διευθυντή της Τότεναμ αποτελεί ο Φάμπιο Παρατίτσι μετά την αποτυχημένη του έφεση για την υπόθεση «Plusvalenza».

Η Τότεναμ ανακοίνωσε την παραίτηση του Φάμπιο Παρατίτσι από τη θέση του Αθλητικού Διευθυντή μετά την αποτυχημένη έφεση του Ιταλού για την υπόθεση «Plusvalenza».

Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο επέβαλε πρόσφατα απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για δυόμισι χρόνια στον Φάμπιο Παρατίτσι, ο οποίος πριν μετακομίσει στην Αγγλία για να αναλάβει πόστο αθλητικού διευθυντή στην Τότεναμ, άνηκε στη Γιουβέντους. Στη συνέχεια με ανακοίνωσή της η FIFA επέκτεινε την απαγόρευση του Ιταλού, σε όλες τις παγκόσμιες ποδοσφαιρικές δραστηριότητες (πριν η ποινή ίσχυε μόνο για την Ιταλία). Ο Παρατίτσι προχώρησε σε έφεση κατά της απόφασης ωστόσο αυτή απορρίφθηκε.

Ντάνιελ Λέβι: «Αισθάνομαι άρρωστος που μια ομάδα από το Βόρειο Λονδίνο είναι ψηλότερα από μας»
PREMIER LEAGUE

17:10 - 20.04.2023

Ντάνιελ Λέβι: «Αισθάνομαι άρρωστος που μια ομάδα από το Βόρειο Λονδίνο είναι ψηλότερα από μας»

Ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι, δεν έκρυψε την απογοήτευση του και δήλωσε πως αρρωσταίνει που η Άρσεναλ βρίσκεται ψηλότερα στη βαθμολογία από την ομάδα του.

Η ανακοίνωση της Τότεναμ αναφέρει: «Χθες(20 Απριλίου 2023)ο Φάμπιο Παρατίτσι είχε μια αποτυχημένη έφεση κατά της απαγόρευσης από την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) σε ορισμένες δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Η FIFA αποφάσισε να επεκτείνει την απαγόρευση σε όλο τον κόσμο και ενώ εξακολουθεί να υπάρχει διαφωνία ως προς το εύρος και την έκταση της απαγόρευσης, η τρέχουσα παγκόσμια απαγόρευση εμποδίζει τον Φάμπιο να εκπληρώσει τα καθήκοντά του ως Αθλητικός Διευθυντής μας.

Ως εκ τούτου, ο Φάμπιο έλαβε την απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση του στον σύλλογο με άμεση ισχύ για να επικεντρωθεί στη νομική του θέση σε σχέση με τις αποφάσεις της Ιταλικής Ομοσπονδίας και της FIFA».

Για τον Φάμπιο Παρατίτσι μίλησε και ο πρόεδρος των «Σπέρς», Ντάνιελ Λέβι, λέγοντας: «Αυτή ήταν μια αγχωτική περίοδος για τον Fabio και την οικογένειά του. Θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι επιτρέψαμε να ακολουθηθεί η δέουσα διαδικασία. Ο Φάμπιο είναι ένας άνθρωπος που ζει και αναπνέει το ποδόσφαιρο - του ευχόμαστε να είναι καλά.

Όπως περιγράφεται στα αποτελέσματα του τέλους του έτους, ξεκινήσαμε πριν από αρκετούς μήνες να αναδιαρθρώνουμε τις ποδοσφαιρικές μας δραστηριότητες και την περασμένη εβδομάδα ανακοινώσαμε τον διορισμό του Σκοτ Μαν ως αρχηγό ποδοσφαίρου για να διευθύνει όλα τα τμήματα. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ποδοσφαιρικές μας λειτουργίες τους επόμενους μήνες».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ποινή αφαίρεσης των 15 βαθμών που είχε δεχτεί η Γιουβέντους για το σκάνδαλο «Plusvalenza», πάρθηκε πίσω εν αναμονή μιας νέας δίκης για να διευκρινιστεί περαιτέρω η διαμάχη για τα κέρδη κεφαλαίου.