Ριτσάρλισον: «Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα - Υπέφερα από τον πόνο και δεν μπορούσα να σουτάρω»

Ριτσάρλισον

i

©PrtScr

Ριτσάρλισον: «Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα - Υπέφερα από τον πόνο και δεν μπορούσα να σουτάρω»

Ιάσονας Τσίλης 17:10 - 12.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:12 - 12.12.2023

Ο Ριτσάρλισον μίλησε για τον... ύπουλο τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και δεν του επέτρεπε να βρίσκεται στο 100%, φτάνοντας τον σε σημείο να μην μπορεί να σουτάρει.

Η Τότεναμ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας την περασμένη Κυριακή (10/12) της Νιούκαστλ με 4-1.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης ήταν ο Ριτσάρλισον, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά ως παίκτης της Τότεναμ στην Premier League.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, ταλαιπωρούνταν από ένα πρόβλημα στη βουβωνική χώρα και μίλησε για το πόσο τον επηρέασε αυτός ο, όχι πολύ σοβαρός, αλλά ύπουλος τραυματισμός, ο οποίος τον είχε φτάσει σε σημείο να απέχει από τα σουτ στην προπόνηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ριτσάρλισον

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στους αγωνιστικούς χώρους. Ανάρρωσα πολύ γρήγορα και αυτό ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για μένα. Από πέρυσι, υπέφερα από αυτούς τους πόνους και γίνονται πολύ έντονοι, ιδιαίτερα όταν πήγαινα να σουτάρω.

Είχα φτάσει σε σημείο να μην σουτάρω στην προπόνηση, γιατί μετά οι ενοχλήσεις γίνονταν εντονότερες και κατά τη διάρκεια του αγώνα, πονούσα ακόμα και στις πιο απλές κινήσεις.

Από την επιθυμία μου να βοηθήσω τόσο τον σύλλογο όσο και την εθνική ομάδα, κατέληξα να αναβάλω αυτήν την επέμβαση για πολλούς μήνες, μέχρι που συνειδητοποίησα ότι έβλαπτα τον εαυτό μου και τις ομάδες μου, καθώς δεν ήμουν σε καλή φυσική κατάσταση και δεν μπορούσα να αποδώσω όπως θα ήθελα.

Είμαι πεινασμένος, θέλω πάντα να παίζω, αλλά έμαθα αυτό το μάθημα με τον δύσκολο τρόπο. Αν η υγεία και η ψυχική σας υγεία δεν είναι σε ισορροπία, δεν έχει νόημα».