Τραγικό το ντεμπούτο του Ζοάο Φέλιξ; Δεν έχετε δει του Μέσι... (vids)
i

Λιονέλ Μέσι/©intime

Τραγικό το ντεμπούτο του Ζοάο Φέλιξ; Δεν έχετε δει του Μέσι... (vids)

Ευγενία Κουντούρη • 15:53 - 13.01.2023 / Ανανεώθηκε: 14:34 - 23.01.2023

Ο Ζοάο Φέλιξ έκανε ένα τραγικό ντεμπούτο με την Τσέλσι. Προηγήθηκαν όμως ανάλογα ντεμπούτα πολλών ακόμη παικτών, όπως του Λιονέλ Μέσι και του Έρλιγκ Χάαλαντ. Το Sportal σας παρουσιάζει τα 10 χειρότερα όλων των εποχών

Ο Ζοάο Φέλιξ έκανε χθες το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Τσέλσι και είναι δεδομένο πως μόνο… ονειρικό δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Η λέξη «εφιάλτης» θα ταίριαζε καλύτερα, αφού πήρε απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα και αποχώρησε από το ματς με τη Φούλαμ.

Ο Πορτογάλος άσος όμως δεν είναι ο μοναδικός παίκτης το ντεμπούτο του οποίου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, όχι «ιδανικό», αλλά ούτε καν «καλό». Υπήρχαν κι άλλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που στην πρώτη τους εμφάνιση δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί. Κάποιοι αποζημίωσαν την ομάδα και τους οπαδούς στη συνέχεια και κάποιοι άλλοι δεν τα κατάφεραν ποτέ. Το Sportal σας παρουσιάζει κάποιες από τις χειρότερες πρώτες εμφανίσεις, με (όσο κι αν φαίνεται παράδοξο) Μέσι και Χάαλαντ να βρίσκονται μέσα σε αυτές…

10. Μάρκος Αντόνιο – Νυρεμβέργη 2012

Ο Μάρκος Αντόνιο είχε ήδη κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα της Νυρεμβέργης, αλλά το ντεμπούτο του στην Bundesliga ήταν κάτι που δεν θα ξεχνούσε ποτέ. Σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Στουτγκάρδη, ο Αντόνιο ξεκίνησε ως κεντρικός αμυντικός, αλλά στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα είχε δώσει τη μπάλα στον Βεντάντ Ιμπίσεβιτς για να ανοίξει το σκορ.

Έκανε ξανά το ίδιο ακριβώς λάθος μάλιστα λίγο αργότερα, αλλά ευτυχώς για εκείνον δεν οδήγησε σε γκολ για δεύτερη φορά. Όμως, ο Αντόνιο αντικαταστάθηκε μετά από 16 λεπτά, για να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά στην Bundesliga.

9. Ζερβινιό - Άρσεναλ 2011

Ακριβώς όπως ο Ζοάο Φέλιξ, έτσι και ο Ζερβινιό αποβλήθηκε στο ντεμπούτο του στην Άρσεναλ ο οποίος το 2011 πήγε από την Λιλ στο Λονδίνο. Ο Ιβοριανός είχε ξεκινήσει καλά το πρώτο του ματς με αντίπαλο τη Νιούκαστλ, υπο τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ, αλλά κάπου στη μέση ήρθε μια αψιμαχία με τον Τζόι Μπάρτον.

Η αψιμαχία ξέφυγε, ο μέσος της Νιούκαστλ έπιασε τον Ζερβινιό από το λαιμό κι εκείνος χτύπησε στο πρόσωπο τον Άγγλο αντίπαλο του. Το αποτέλεσμα ήταν να δει κόκκινη κάρτα στο ντεμπούτο του με τους Gunners.

8. Τζόναθαν Γούντγκεϊτ - Ρεάλ Μαδρίτης 2005

Το ντεμπούτο του Τζόναθαν Γούντγκεϊτ στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ίσως το χειρότερο όλων των εποχών. Πρώτα απ 'όλα, ο Άγγλος χρειάστηκε να περιμένει πάνω από ένα χρόνο από την ημέρα που υπέγραψε στους Los Blancos για να παίξει για πρώτη φορά, καθώς αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών κι όταν επιτέλους μπήκε στο γήπεδο για πρώτη φορά, τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή.

Το ντεμπούτο του έγινε κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και ο Γούντγκεϊτ σημείωσε αυτογκόλ και αποβλήθηκε αφού είδε δύο κίτρινες κάρτες. Χειρότερα, πραγματικά, δεν γίνονταν…

7. Εμάνουελ Φρίμπονγκ - Μπάρνσλεϊ 2014

Ο Εμάνουλ Φρίμπονγκ μετακόμισε στην Μπάρνλεϊ το 2014 μετά από μια αξέχαστη τετραετία στην Άρσεναλ. Δεν ξεκίνησε καλά με τους οπαδούς, αφού έκανε παράπονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πώς ήταν πιο δύσκολο να «ζωγραφίσει» με τη νέα του ομάδα! Στο γήπεδο τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα, με τον Φρίμπονγκ να αποβάλλεται στο ντεμπούτο του αφού δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες για φάουλ στον ίδιο παίκτη, μέσα σε 7 λεπτά. Η Μπάρνσλεϊ έλυσε το συμβόλαιο του μόλις τέσσερις μήνες μετά.

6. Τιάγκο Σίλβα-Τσέλσι 2020

Ακριβώς όπως ο Φέλιξ, ο Τιάγκο Σίλβα είχε μια απίστευτα κακή πρώτη εμφάνιση στην Τσέλσι, αυτός κόντρα στη Γουέστ Μπρομ.

Η Γουέστ Μπρομ πήγε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου έχοντας σημειώσει τρία γκολ και με τον Σίλβα να φταίει για το δεύτερο αφού έχασε την κατοχή της μπάλας επιτρέποντας στον Κάλουμ Ρόμπινσον να σκοράρει.

Επίσης δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα σωστό τάκλιν κι έχασε δύο φορές στις προσωπικές μονομαχίες. Ωστόσο, η Τσέλσι κατάφερε να ισοφαρίσει στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε η εξέλιξη δεν ήταν τόσο άσχημη.

5. Τόμας Ρέπκα – Γουέστ Χαμ 2001

Ο Τόμας Ρέπκα το 2001 πήρε μεταγραφή από την Φιορεντίνα για την Γουέστ Χαμ αντί 5,5 εκατομμυρίων λιρών. Ο Τσέχος αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του εναντίον της Μίντλεσμπρο. Αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες, έπαιξε στον δεύτερο αγώνα και στο τρίτο ματς που αγωνίστηκε αποβλήθηκε ξανά…

4. Τζέισον Κρόου – Άρσεναλ 1997

Ο Κρόου έκανε ντεμπούτο με την Άρσεναλ τον Οκτώβριο του 1997, όταν ήρθε από τον πάγκο σε έναν αγώνα του Λιγκ Καπ εναντίον της Μπέρμιγχαμ.

Άντεξε ακριβώς 33 δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής Ούρια Ρένι του δείξει κόκκινη κάρτα για ένα … θανατηφόρο τάκλιν.

Παραμένει ως και σήμερα η ταχύτερη αποβολή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

3. Αλί Ντία – Σαουθάμπτον 1996

Ο Αλί Ντία το 1996, έκανε ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Σαουθάμπτον — παρά το γεγονός ότι ήταν φοιτητής πανεπιστημίου χωρίς επαγγελματική εμπειρία.

Ο προπονητής των «Αγίων», Γκρέιαμ Σούνες, ενημερώθηκε ότι ο Ντία ήταν ξάδερφος του Ζορζ Γουεά, ο οποίος τον σύστηνε ανεπιφύλακτα. Τελικά ήταν σύσταση κάποιου που προσποιούταν τον Ζορζ Γουεά. Ο μάνατζερ της Γουέστ Χαμ αποφάσισε να τον ρίξει κατευθείαν σε έναν αγώνα της Premier League εναντίον της Λιντς, όπου μπήκε ως αλλαγή του Ματ Λε Τισιέ.

Ήταν τόσο... τρομερός (τρομαχτικός) που αντικαταστάθηκε μετά από 21 λεπτά που βρισκόταν μέσα στο γήπεδο.

«Ήταν λίγο ντροπιαστικό όλο αυτό», είπε μετά ο Λε Τισιέ .

2. Έρλινγκ Χάαλαντ – Μάντσεστερ Σίτι 2022

Ο Νορβηγός διεθνής έφτασε στη Μάντσεστερ Σίτι με τεράστια φήμη από την Μπορούσια Ντόρτμουντ με όλους να λένε ότι θα είναι ο παίκτης που θα πάει την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο επόμενο επίπεδο και θα εξασφαλίσει το έπαθλο του Champions League. Και το επιβεβαιώνει.

Ωστόσο, το αγωνιστικό του ντεμπούτο δεν πήγε όπως θα ήθελε. Βγήκε εντελώς εκτός αγώνα από το αμυντικό δίδυμο της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ και Τζόελ Μάτιπ και τα …. θαλάσσωσε σε μία μεγάλη ευκαιρία, όταν βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή με ένα φαινομενικά ανοιχτό τέρμα μπροστά του, ωστόσο, σήκωσε τη μπάλα και αυτή πέρασε το οριζόντιο δοκάρι. Δεν είναι καλή αρχή για τον, σπουδαίο ωστόσο, επιθετικό.

1. Λιονέλ Μέσι – Αργεντινή 2005

Αυτή κι αν είναι έκπληξη! Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών έκανε το ντεμπούτο του για την Αλμπισελέστε στις 17 Αυγούστου 2005 σε ένα φιλικό με την Ουγγαρία. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 63ο λπετό και μόλις ένα λεπτό μαργότερα, ο Λέο Μέσι αποβλήθηκε για ένα φάουλ στον Ούγγρο Βίλμος Βάντσακ. Ο Μέσι φέρεται να βρέθηκε δακρυσμένος στα αποδυτήρια, αλλά η καριέρα του μετά από αυτό το περιστατικό δεν πήγε πολύ άσχημα.