Προπονητής Φενέρμπαχτσε: «Δεν προκαλέσαμε ούτε στιγμή - Από που πηγάζει αυτό το μίσος;»

Επεισόδια στο Τράμπζονσπορ - Φενέρμπαχτσε

i

© PrtScr

Προπονητής Φενέρμπαχτσε: «Δεν προκαλέσαμε ούτε στιγμή - Από που πηγάζει αυτό το μίσος;»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:24 - 18.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:26 - 18.03.2024

Ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσε, Ισμαήλ Καρτάλ, περιέγραψε τα όσα βίωσε από την επίθεση των οπαδών της Τράμπζονσπορ.

Στην Τουρκία έχει ξεσπάσει «πόλεμος» για την επεισοδιακή αναμέτρηση Τράμπζονσπορ - Φενέρμπαχτσε.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Europa Conference League, επικράτησε 3-2 και παρέμεινε δεύτερη, στο -2 από τη Γαλατά, έπειτα από 30 αγωνιστικές. Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Φενέρ στο κέντρο του γηπέδου, στο τέλος του ματς, δεν άρεσαν στους οπαδούς της ομάδας του Ταξιάρχη Φούντα. Εκατοντάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στους παίκτες της Φενέρ.

Παίκτες, μέλη του τεχνικού τιμ, δέχθηκαν χτυπήματα, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες, όπου οπαδός της Τράμπζονσπορ φέρεται να έχει στο χέρι του μαχαίρι, το οποίο έπεσε στο χορτάρι έπειτα από σύγκρουση με αντίπαλο παίκτη!

Στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ της Τουρκίας μετά τα όσα συνέβησαν, ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε Ισμαήλ Καρτάλ, περιέγραψε τα όσα βίωσε ο ίδιος.

«Δεχτήκαμε επίθεση με τρόπο που δεν περιμέναμε και ειλικρινά δεν μπορώ να εξηγήσω. Από το πρώτο ημίχρονο μάς πετούσαν αντικείμενα, πλαστικά αλλά και μεταλλικά μπουκάλια. Ένα από αυτά προσγειώθηκε στο κεφάλι μου, κάποια άλλα στο σώμα μου, ενώ τραυματίστηκαν και συνεργάτες μου. Όμως δεν προκαλέσαμε ούτε στιγμή. Ούτε και πέσαμε κάτω για να οδηγήσουμε σε διακοπή το παιχνίδι. Ίσα-ίσα θέλαμε να συνεχιστεί το ματς και μείναμε στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά ισοφαριστήκαμε από το 0-2 σε 2-2, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Στο τέλος πήγα να συγχαρώ τους παίκτες της Τραμπζονσπόρ και είδα τους παίκτες μου να πανηγυρίζουν στο γήπεδο, όταν ξαφνικά εισέβαλαν οπαδοί από τις κερκίδες και τους επιτέθηκαν.

Όταν είχαμε χάσει από την Τραμπζονσπόρ στην 22η αγωνιστική δεν τους πείραξε κανείς που πανηγύριζαν, είναι δικαίωμα αυτό για κάθε ποδοσφαιριστή. Το γιόρτασαν και έφυγαν χωρίς πρόβλημα από το γήπεδο. Γιατί να συμβαίνει αυτό σε μας τώρα; Δεν το καταλαβαίνω! Δεν καταλαβαίνω από πού πηγάζει αυτό το μίσος, όταν δεν υπάρχει κάποια αντιπαλότητα μεταξύ των ομάδων μας. Δεχόμασταν αντικείμενα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο διαιτητής έπρεπε να το διακόψει, αλλά δεν το έκανε, πήγε να το τελειώσει κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Ο διαιτητής στο επεισοδιακό Τράμπζονσπορ – Φενέρμπαχτσε γρονθοκοπήθηκε από τον πρόεδρο της ομάδας των Χατζηγιοβάνη, Κίτσιου! (vid)
REST OF THE WORLD

22:35 - 17.03.2024

Ο διαιτητής στο επεισοδιακό Τράμπζονσπορ – Φενέρμπαχτσε γρονθοκοπήθηκε από τον πρόεδρο της ομάδας των Χατζηγιοβάνη, Κίτσιου! (vid)

Ο Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ με τα σφυρίγματά του στο Τράμπζονσπορ - Φενέρμπαχτσε προκαλεί χαμό στην Τουρκία. Τον περασμένο Δεκέμβριο γρονθοκοπήθηκε από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού, ομάδας των Κίτσιου, Χατζηγιοβάνη.

Είμαστε όλοι άνθρωποι που ζούμε σε αυτή τη χώρα, αυτά τα φαινόμενα πρέπει να τελειώσουν! Πρώτη φορά στη ζωή μου βιώνω κάτι τέτοιο. Έχω ένα πρήξιμο στο κεφάλι, αλλά δεν με ενοχλεί. Είμαι άνθρωπος που μεγάλωσα στο δρόμο. Δεν πρόκειται να κάνω τον τραυματία για να διακοπεί το παιχνίδι, αν και θα μπορούσα να το κάνω. Αλλά δεν είμαι τέτοιος. Πρέπει να σκεφτούμε όλοι καλά τι συνέβη και να μην ξαναγίνει».